Galatasaray'ın Madrid ilk onbiri

Galatasaray'ın Madrid ilk onbiri

Atletico maçınının hazırlıklarını tamamlayan G.Saray maç saatini beklemeye başladı. 'Formda bir takımla oynayacağız' diyen Rijkaard, vatandaşı Hiddink'in Milli Takım'ın başına gelmesini de değerlendirdi.

UEFA Avrupa Ligi 3. tur ilk maçında yarın akşam deplasmanda Atletico Madrid ile karşılaşacak Galatasaray'ın teknik direktörü Frank Rijkaard, ''Formda ve yükselişte olan bir takıma karşı oynayacağız, zor olacak'' dedi.

Sarı-kırmızılı takımın, maçın yapılacağı Vicente Calderon Stadı'ndaki son antrenmanı öncesinde basın toplantısı düzenleyen Rijkaard, sakat oyunculardan dolayı ne tür bir futbol oynatacağıyla ilgili bir soruya, ''Strateji, yarın için sürpriz olsun'' yanıtını verdi.

İstanbul'da yapılacak ikinci maçın önemli olduğunu, ancak şu anda sadece yarın akşamki maça konsantre olduklarını ifade eden Rijkaard, Arda'nın son antrenmanlara katıldığını ve durumunun iyi olduğunu söyledi. Hollandalı teknik adam, sakatlıklardan dolayı yaşadığı forvet sıkıntısını gidermek için çözüm bulduğunu belirtse de forvette kimin oynayacağı konusunda isim vermedi.

Bu arada Rijkaard, İspanyol basını tarafından ''Hoşgeldin'' denilerek karşılanırken, yöneltilen tüm soruların, Barcelona ile ilgili olması dikkati çekti. Barcelona'da kendisinden sonra göreve getirilen ve halen teknik direktör olan Pep Guardiola için ''Artık kendini gösterdi. Onun başarısı bundan sonra sürpriz değil'' diye konuşan Rijkaard, Guardiola'nın Barcelona'da çok iyi bir iş çıkardığını, devamını getirdiğini ve buna layık olduğunu söyledi.

Rijkaard, Xavi için ise ''Çok yetenekli ve her zaman iyi oynayan bir futbolcu. Guardiola'nın oyun sistemiyle de çok iyi işler çıkartıyor'' yorumunu yaptı.

Guus Hiddink'in, (A) Milli Futbol Takımı'nın başına getirilmesiyle ilgili bir soruya ise Rijkaard ''Kendisini ve Türk Milli Takımı'nı tebrik ederim'' cevabını verdi.

Bu arada, basın toplantısına katılan kaleci Leo Franco da ''Biz, turu geçebileceğimiz düşüncesiyle buradayız'' dedi. ''Burada olmaktan çok mutluyum. Olağanüstü güzel 5 yıl geçirdim'' diyen Franco, Atletico'dan birçok arkadaşıyla telefonla konuştuğunu ve onlara başarı dilediğini ifade etti.

Türk ve İspanyol liginin benzer ve büyük farkları olmayan ligler olduğunu belirten Franco, Madrid ve İstanbul kentlerini kıyaslarken ise ''İki farklı şehir. Kültürel olarak, sosyal anlamda İstanbul çok şeyler veren bir kent'' yorumunu yaptı. Franco, Atleticolu futbolcuları tanımasının avantaj olup olmayacağıyla ilgili de ''Benim için bir avantaj ama onlar için de avantaj, sonuçta eşitlik var'' değerlendirmesini yaptı.

Öte yandan, sarı-kırmızılı takımın Vicente Calderon Stadı'ndaki maç öncesi son antrenmanının 15 dakikası basına açık tutuldu. Antrenmanı, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ve diğer kulüp yöneticileri de izledi.

Galatasaray'ın, Atletico Madrid karşısına şu muhtemel 11 ile çıkması bekleniyor:

Kaleci: Leo Franco

Defans: Emre Güngör, Servet, Neill, Hakan Balta

Ortasaha: Mustafa, Mehmet, Keita, Elano, Arda

Forvet: Giovani.

Etiketler :