Galatasaray'ın yeni hocası, Teknik direktör Thomas Tuchel mi?

Galatasaray'ın yeni hocası, Teknik direktör Thomas Tuchel mi?

Galatasaray’ın Thomas Tuchel ile anlaştığı iddia edildi.

Galatasaray’ın Alman kulübü Mainz’in teknik direktörü Thomas Tuchel ile anlaşmaya vardığı iddia edildi.

Sarı-kırmızılı kulübün ilerleyen günlerde 40 yaşındaki teknik direktörü resmen açıklayacağı ifade edildi.

DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Profesyonel kariyerine Mainz’de başlayan ve 5 sezondur takımın başında olan Tuchel, geçtiğimiz sezon başarılı performansıyla dikkat çekmişti.

Galatasaray teknik direktör arayışında genç bir isme yöneldi. Sarı-kırmızılılar 40 yaşındaki Alman çalıştırıcı Tomas Tuchel ile masaya oturdu. Görüşmelerin olumlu geçtiği bildirildi.

GALATASARAY YENİ HOCASINI ALMANYA'DA ARIYOR

Roberto Mancini ile yollarını ayıran sarı kırmızılı kulüp, geçtiğimiz sezon Mainz'ı çalıştıran ve Almanya'da geleceğin en değerli teknik adamlarından biri olarak gösterilen Thomas Tuchel ile masaya oturdu. 40 yaşındaki çalıştırıcı ile Almanya'da yapılan görüşmeler olumlu geçti.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde yer alacak olması, genç teknik direktörün tercihini sarı kırmızılılardan yana kullanması için büyük bir etken. Kariyerine 2009 yılında Mainz'da başlayan Tuchel, hırsı ve taktik anlayışı ile dikkat çekiyor. Mainz ile yola devam etmek istemediğini kulübüne ileten Tuchel'e geçtiğimiz sezon Schalke 04 transfer teklifinde bulunmuş ancak olumsuz yanıt almıştı.

Red Bull Salzburg ve Hamburg'un da transfer etmek istediği Tuchel, Almanya'nın en gözde teknik direktörlerinden biri. Alman basını, Tuchel'i ilerleyen yıllarda Bayern Münih'in başına geçecek teknik adam olarak öne çıkarmıştı. Hırslı yapısı ve oyuncularıyla olan diyaloğu nedeniyle Dortmund teknik direktörü Jurgen Kloop'a da benzetilen Tuchel, taktik anlayışı ile kısa sürede büyük saygı gördü.

Galatasaray başkanı Ünal Aysal'ın bizzat ilgilendiği transferde taraflar detayları görüşecek ve herhangi bir sorun yaşanmadığı takdirde resmi imzalar atılacak.

TUCHEL KİMDİR?

40 yaşındaki teknik adam 2009/2010 sezonunda profesyonel kariyerine Mainz ile başladı. 5 sezondur aynı takımı çalıştıran Alman teknik adam, düşük bütçeye rağmen başarılı bir performans sergiledi. Tuchel, "Yeni Klopp" olarak lanse ediliyor. Devre arasında Schalke 04 ve Bayer Leverkusen'in tekliflerini reddeden Tuchel, sezon sonunda kontratı devam etmesine rağmen takımından ayrılmaya karar verdi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.