"Galatasaray'la yeni bir sayfa açtım"

"Galatasaray'la yeni bir sayfa açtım"

Galatasaray'ın Tottenham'dan sezon sonuna kadar kiraladığı Giovani Dos Santos, sarı kırmızılı takımda kendisine yeni bir sayfa açtığını söyledi.

GSTV'ye özel röportaj veren Dos Santos, kendisini coşkuyla karşılayan taraftarlara teşekkür ederek, "Bu beni motive edecek bir unsur olacak tabii ki, ancak taraftarın benden çok büyük beklentisi olduğunun farkında olmalıyım. Taraftara olduğu kadar, teknik ekibe karşı da sorumluluklarım var. Bu yüzden çok çalışmam gerekiyor" dedi.

Galatasarayın büyük hedeflerinin olduğunu öğrenince kendisine gelen teklifi kabul ettiğini vurgulayan Meksikalı futbolcu, şöyle konuştu:

"Teknik direktörümüz Rijkaardın benimle görüşmesi oldu. Bu görüşme ailemle yapıldı. Bundan sonra kulüp bana olan ilgisini Haldun Üstünel’le iletti. Galatasarayın büyük hedeflerinin olduğunu öğrenince de teklifi kabul ettim. Ben Galatasarayı zaten biliyordum. Güçlü bir kulüp. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde de mücadele ediyor her zaman. Rijkaard benim buraya gelmemde önemli bir unsur oldu. Transfer döneminin başlamasıyla ben Galatasaray’a gelmek istiyordum. Gerekli adımlar atıldı ve ben de geldim. Rijkaard'la tekrar çalışacak olmak da benim için çok önemli bir fırsat. Bana ilk şans tanıyan teknik adamla büyük bir kulüpte yolumuz bir kez daha kesişti. Benim ağzımdan Rijkaard’la ilgili her zaman iyi şeyler duyacaklar. Onun takımının bir parçası olamak benim için çok büyük bir gurur kaynağı."

"İngiltere'de zor bir dönem geçirdin, bu süreci nasıl değerlendirirsin?" şeklindeki soruya ise Dos Santos, "Benim İngiltere’ye gelirken hedeflediğim tek şey vardı, Barcelona’dakinden daha fazla süre alabilmek. Ancak ne yeteri kadar süre alabildim, ne de forma giyebildim. İyi bir başlangıç yapamadım diye düşünüyorum. Ama şimdi Galatasaray’da yeni bir başlangıç yapıyorum" yanıtını verdi.

Takımda tanıdığı oyuncular olduğunu ve uyum sorunu yaşayacağını düşünmediğini ifade eden Giovani Dos Santos, "Tanıdığım oyuncular var ve onların nasıl oynadıklarını biliyorum. Daha önemlisi ben oynamayı çok istiyorum. Sizi tanıyan bir teknik direktörün olması da çok büyük bir fırsat. Ben de bu fırsatı iyi kullanmak istiyorum" diye konuştu.

Etiketler :