Galibiyet serisi sürüyor 2-1

Galibiyet serisi sürüyor 2-1

Bursaspor Eskişehirspor'u 2-1 mağlup ederek üç puanı hanesine yazırmayı başarırken; Valencia ile oynayacağı Şampiyonar Ligi maçı öncesinde de moral depolamış oldu.

Spor Toto Süper Lig'de 4. haftanın açılış maçında Bursaspor ile Eskişehirspor karşı karşıya geldi. Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmayı ev sahibiBursaspor 2-1 kazanmayı başardı.

Bursaspor'a galibiyeti getiren golleri 70. dakikada Leonel Nunez ve 77. dakikada Sercan Yıldırım kaydetti. Eskişehirspor'un tek golü ise 19. dakikada Sezer Öztürk'den geldi.

Bu galibiyetin ardından Bursaspor 4'te 4 yaparak puanını 12'ye yükseltirken; Eskişehirspor ise 1 puanda kaldı.

Eskişehirspor'u 2-1 mağlup eden Bursaspor salı günü evinde oynayacağı Şampiyonlar Ligi maçında İspanya Ligi (La Liga) takımlarından Mehmet Topal'ın formasını giydiği Valencia'yı ağırlayacak.

Spor Toto Süper Lig'de bir sonraki hafta Bursaspor, Gaziantepspor'a, Eskişehirspor ise Sivasspor'a konuk olacak.

SAĞLAM'IN AKLI VALENCİA MAÇINDA
Bursaspor'da teknik direktör Ertuğrul Sağlam, Eskişehirspor karşısında ufak değişikliklerle maça başlamayı tercih etti. Sağlam tecrübeli defans oyuncusuÖmer Erdoğanmilli takımdan yorgun döndüğü için önümüzdeki hafta içi Valencia ile oynayacakları Şampiyonlar Ligi maçını da düşünerek kadroya almadı ve Ömer'in yerine savunmada İbrahim Öztürk'e görev verdi. Nunez'i kulübeye çeken Sağlam, Sercan Yıldırım'a forvette şans verirken; Arjantinli futbolcu Federico Insua da ilk kez bir lig maçına 11'de başlamış oldu.

BURHAN VE BATUHAN KULÜBEYE

Eskişehirspor'da sakatlığı bulunan tecrübeli kaleci Vanja Ivesa ülkesinde olduğu için kaleyi Atilla Koca korudu. Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Bursaspor deplasmanında Galatasaray maçında 11'de başlattığı Burhan Eşer'in yerine Bülent Ertuğrul'a, forvette ise Batuhan Karadeniz'in yerine Jaycee'ye görev verdi.

BURSASPOR HIZLI BAŞLADI
Karşılaşmanın ilk düdüğüyle birlikte Bursaspor maça daha etkili başladı. Insua'nın yönlerdiği ataklarda savunma arkasına Sercan'ı sarkıtma düşüncesinde olan ev sahibi istediği pozisyonlara girmeye başladı ancak golü bulamadı. İlk on dakikalık bölümdeki Bursaspor baskını atlatan Eskişehirspor ise rakip kaleye organize gelmekte zorlandı.

IVANKOV'UN HATASI GOL OLDU
Golsüz devam eden mücadleenin 19. dakikasında aut atışını kullanmak için Bursaspor'un kalecisi Dimitar Ivankov topun başına geçti. Ivankov'un vuruşu kısa düşünce top Jaycee'nin önünde kaldı. Jaycee hemen pasını Tello'ya verdi. Tello'da sağ kanattan pasını bekletmeden ceza sahası yayına çıkardı. O bölgede Sezer Öztürk topa gelişine çok sert vurarak, meşin yuvarlağı köşeden ağlarla buluşturdu ve takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Ivankov'un büyükhatası sonucu Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon ilk kez gol yemiş oldu.

KAÇAN NET FIRSATLAR

Yediği şok golün ardından Bursaspor taraftarının da desteğiyle Eskişehirspor kalesine yüklenmeye başladı. Beraberlik golü için bir çok fırsat bulan Bursaspor, ilk yarıda Sercan ile girdiği pozisyonlardan sonuç alamadı. 32. dakikada ise Sercan'ın bir kafa vuruşu üst direkten döndü.

Bulduğu golden sonra çok adamla kendi yarı sahasına kapanan Eskişehirspor kontrataklarla pozisyon bulmaya çalıştı ancak bu fırsatlarda konuk takım Jaycee ve Pele ile sonuç alamadı. Bu arada 37. dakikadaEskişehirspor orta sahasında görev yapan Doğa Kaya sakatlandığı için devam edemedi ve yerine Burhan Eşer girdi.

ESKİŞEHİRSPOR'DA SAKATLIK KRİZİ
İlk yarıda Doğa'nın sakatlığından sonra ikinci yarı başlarken Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay yine oyuncu değişikliğine gitmek zorunda kaldı. İlk yarıda aldığı darbe sonucunda rahatsızlananSezer Öztürk ikinci yarı sahaya çıkamazken; yerine Alper Potuk girdi. 64. dakikada ise oyuna sonradan giren Burhan Eşer de sakatlandığı için oyundan çıkmak zorunda kaldı ve yerine Bülent Kocabey girdi. Şansız sakatlıklar yaşayan Eskişehirspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay'ın bu değişiklikler sonrasında oyuna müdahale etme şansı kalmadı.

SAĞLAM'DAN MÜDAHALE
İkinci yarının başlamasıyla birlikte Bursaspor gol ve goller bulabilmek için yine Eskişehirspor kalesine yüklenmeye başladı. Sağlı, sollu ataklarla gol arayan ev sahibi aradığı golü bulamayınca Ertuğrul Sağlam oyuna müdahale de gecikmedi. Sağlam 54. dakikadaArjantinli Insua'yı kenara alırken; yerine bir başka Arjantinli futbolcu Leonaol Nunez'i aldı. Bu değişiklikten sonra Bursaspor ileri ucunda Nunez ve Sercan ikilisi birlikte görev yaptı.

NUNEZ VE SERCAN HER ŞEYİ DEĞİŞTİRDİ
Bursaspor değişiklikten sonra Eskişehirspor savunmasına oldukça zor anlar yaşatmaya başladı. Rakip atakları durdurmakta zorlanan kırmızı-siyahlı ekip 70. dakikadaBursaspor'un golüne engel olamadı. Bu dakikada Vokan Şen'in sağ kanattan kale çizgisi üzerine yaptığı ortaya Nunez dokunarak ağlarla buluşturdu ve maçta skor 1-1 oldu.

Beraberlik golünden sonra galibiyet golünü arayan Bursaspor 77. dakikada öne geçmeyi de başardı. Bu dakikada savunma da bir anlık hata yapan Eskişehirspor savunması Ozan İpek ve Sercan'ı durduramadı. Ceza sahası içinde topal buluşan Ozan pasını bomboş durumdaki arkadaşı Sercan'a berdi. Sercan da müsait durumda vuruşunu yaparak topu ağlarla buluşturdu ve takımını 2-1 öne geçirdi. Nunez ve Sercan'ın attığı gollerden sonra karşılaşmada başka gol olmayınca bu zorlu karşılaşma Bursaspor 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
6. dakikada maçın ilk tehlikeli atağı Bursaspor'dan geldi. Sağ kanattan kazanılan korner atışını kullanan Vederson topu arka direğe ortaladı. Pozisyonu iyi takip eden Sercan'ın kafa vuruşunda top auta çıktı.
9. dakikada Insua'nın pasıyla sağ kanattan hareketlenerek ceza sahasına giren Sercan, kaleci Atilla ile karşı karşıya kaldığı anda topa yerden vurdu. Atilla'nın ayaklarından dönen top Sercan'a çarparak auta çıktı.
10. dakikada Bursaspor atağında, sağ kanattan hareketlenen Volkan topu ceza sahası içine doğru ortaladı. Koray'ın ters kafa vuruşunda top yandan az farkla kornere çıktı.
19. dakikada Eskişehirspor üstünlük golünü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Tello, topu ceza yayına doğru hareketlenen Sezer'in önüne aktardı. Bu oyuncunun yerden sert vuruşunda top filelere gitti: 0-1.
22. dakikada sağ kanattan hareketlenen Sercan, topu Volkan'ın önüne aktardı. Volkan'ın yaklaşık 20 metreden sert şutunda top üstten auta çıktı.
25. dakikada sağ kanattan gelişen Bursaspor atağında Volkan, topu arka direkteki Sercan'ın önüne aktarmak istedi. Son anda araya giren Sezgin topu kornere çeldi.
30. dakikada Volkan'ın pasıyla sağdan ceza sahasına giren Sercan'ın sert şutunda top yan ağlarda kaldı.
31. dakikada Bursaspor net bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Şık bir çalımla ceza sahasına giren Sercan topa sert vurdu. Kalesini zamanında terk eden Atilla topu son anda tokatlayarak kornere çeldi.
32. dakikada sağ kanattan kazanılan korner atışını kullanan Vederson topu ön direğe doğru ortaladı. Sercan'ın kafa vuruşunda top üst direkten döndü.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
52. dakikada Bursaspor'da Volkan'ın düşürülmesiyle kazanılan serbest atışı Vederson kullandı. Bu oyuncunun sert şutunda top yandan az farkla auta çıktı.
55. dakikada Eskişehirspor atağında Bülent ceza sahasında buluştuğu topu yerden sert bir vuruşla kaleye gönderdi. Kaleci Ivankov, köşeden kaleye giden topa iki hamlede sahip oldu.
66. dakikada Nunez, yaklaşık 35 metreden topa sert vurdu. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
70. dakikada Bursaspor beraberliği yakaladı. Sağ kanattan hareketlenen Volkan korner çizgisi üzerinden topu kale alanı içine ortaladı. Pozisyonu iyi takip eden Nunez topu kafayla filelere gönderdi: 1-1.
77. dakikada
Bursaspor skor üstünlüğünü ele geçirdi. Ozan İpek'in ara pasıyla ceza sahasına giren Volkan topu kale alanına doğru hareketlenen Sercan'ın önüne aktardı. Sercan, düzgün bir vuruşla takımını öne geçiren golü kaydetti: 2-1.
90 artı 2. dakikada sol kanattan Vederson topu penaltı noktasına doğru ortaladı. Pozisyonu iyi takip eden Ergiç'in vuruşunda top yandan az farkla auta çıktı.

Stat: Atatürk
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Orkun Aktaş
Bursaspor: Ivankov, Ali, Stepanov, İbrahim, Vederson, Volkan, Hüseyin (Dk. 75 Kirita) Insua (Dk.57 Nunez), Ergiç, Ozan, Sercan (Dk.84 Batalla)
Eskişehirspor: Atilla, Koray, Vocko, Sezgin, Volkan, Hugo, Sezer (Dk.46 Alper), Bülent Ertuğrul, Doğa (Dk.37 Burhan),(Dk.64 Bülent Kocabey), Tello, John
Goller: Dk. 19 Sezer (Eskişehirspor), Dk. 70 Nunez, Dk.77 Sercan (Bursaspor)
Sarı Kartlar: Dk.74 Vederson (Bursaspor), Dk. 3 Sezgin, Dk. 52 Koray, Dk. 58 Alper, Dk.73 Kayacan (yedek kaleci) (Eskişehirspor)
 

Etiketler :