Galoşlu açılım

Galoşlu açılım

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'un Mardin'deki temasları çerçevesinde Sınırtepe köyünde bir eve misafir olması ‘olumlu bir adım' olarak değerlendirilirken, evde postallarını çıkarmaması ise yadırgandı.

Halkla kucaklaşma” adına gerçekleştirilen bu ziyarette Başbuğ'un evin içinde üzerine galoş geçirilmiş postalıyla oturması “galoşlu açılım” yorumlarına neden oldu. Önceki gün Mardin'in Nusaybin ilçesindeki Sınırtepe Karakolu'nu ziyaret ederek, burada askerlerin bayramını kutlayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, daha sonra Emine ve Abdürezzak Aslan'ın evine konuk oldu. Beraberindeki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner'le Aslan çiftinin evine konuk olan ve burada ev sahipleri ile sohbet eden Başbuğ, eve girerken postallarını çıkarmadı. Başbuğ ve Koşaner, postallarının üzerine giydikleri galoşla eve girdi.

HALKIN GERÇEKLERİ YANIBAŞINDA

Mütedeyyin çevreleri inancından ötürü dışlayan, başörtülü anaları sırf örtülerini gerekçe göstererek evlatlarının yemin törenlerine dahi kabul etmeyen TSK'nın başındaki isim olan Org. Başbuğ'un, ziyaret ettiği köy evinin duvarında Kur'an-ı Kerim asılı olması, ev sahibi Emine Aslan'ın başörtülü oluşu, ‘Müslüman halk gerçeği'ni bir kez daha gözler önüne serdi. Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, “Bu halk Müslüman'dır, dinine, değerlerine bağlıdır. Bu gerçek TSK tarafından da görülmeli ve kabul edilmeli artık. TSK, göstermelik adımlar atmaktan ziyade, halkın inancına, değerlerine saygı göstermeli” değerlendirmesinde bulundular.

YENER DÖNMEZ/VAKİT

Etiketler :