Gana kazandı 1-0

Gana kazandı 1-0

13.06.2010 16:112010 Dünya Kupası D Grubu'nun açılış maçında Sırbistan ile Gana kozlarını paylaştı.

2010 Dünya Kupası D Grubu'nun açılış maçında Sırbistan ile Gana kozlarını paylaştı. Pretoria, Loftus Versfeld'deki maçı Gana 1-0 galip tamamladı. Büyük bir heyecana sahne olan maçta Siyah Yıldızlar'ı galibiyete taşıyan gol 84. dakikada penaltıdan Asamoah Gyan'dan geldi.

 

KRASİC SAHADA, APPİAH VE MUHTARİ YEDEK

Karşılaşmaya Sırbistan ideal kadrosuyla sahada yer alırken adı bir süredir Fenerbahçe ile anılan Milos Krasic ilk 11'de yer aldı. Gana'da ise, sakatlığı bulunan orta saha oyuncusu Muntari ve bir dönem Fenerbahçe forması giyen Appiah mücadeleye yedek kulübesinde başladı.

HEYECAN VAR GOL YOK

Maça iki takım da istekli başladı. Taraflar, oyunun belirli dönemlerinde üstün taraf olarak gözükürken orta sahaların çabuk geçilmesi maçtaki heyecanı arttıran etkenlerden oldu.

Sırbistan ilk yarıda kazandığı duran topları, Stankovic ve Kolarov gibi usta ayaklarla kullanarak tehlike yaratmaya çalışırken Gana ise uzun toplarla Asamoah Gyan ile gol aradı ancak bu çabalar ilk yarıda gol getirmedi.

 

YİNE HIZLI BAŞLADILAR

İkinci yarıda da taraflar golü düşünerek başladı. Gana'nın zaman zaman yarattığı tehlikelere Sırbistan, topu Zigic ile buluşturarak yanıt vermeye çalıştı.

Gana'nın, son yarım saate girilirken yorulma sinyalleri vermesi Sırbistan'ı oyunda ön plana çıkartırken Afrika ekibi, öncelikle gol yememeye dayalı bir oyun tarzına döndü.

10 KİŞİLİK SIRBİSTAN SALDIRIYOR

Rakibinin geriye çekilip uzun toplarla etkili olmaya çalıştığı dakikalarda, yine bir uzun top sonrası rakibini orta sahada faulle durduran Lukovic, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

10 kişi kalmasına rağmen, oyuna sonradan giren Lazovic'in sol kanattan geliştirdiği ataklarla etkili olan Sırbistan, dakikalar 79'u gösterirken yine böyle bir atak sonrası ceza sahası içinde Krasic ile gole çok yaklaştı ancak kaleci Kingston bu pozisyonda kalesinde devleşti.

KUZMANOVİC TAKIMINI YAKTI

Sırbistan'ın saldırdığı son 10 dakika içinde Gana'nın geliştirdiği bir atak sonrası sol kanattan gelen ortaya yükselen Kuzmanovic eliyle topa dokununca hakem Hector Baldassi penaltı noktasını gösterdi. 84. dakikada kazanılan penaltıyı Asamoah Gyan gole çevirdi ve 10 kişilik Sırbistan karşısında Gana'yı 1-0 öne geçirdi.

Golün ardından Subotic, Pantelic, Krasic ve Lazovic ile gol için saldıran Sırbistan, istediğini elde edemedi. Gyan'ın uzatma süresi içinde bulduğu pozisyonda topu direğe nişanlayınca karşılaşma Afrika temsilcisi Gana'nın 1-0'lık üstünlüğüyle noktalandı.

Bu sonuçla, grup maçlarına 3 puanla başlayan Gana, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Grubun diğer maçı 21:30'da Almanya ile Avustralya arasında oynanacak.

sporx

Etiketler :