GATA'da Basın Açıklaması Yapıyor

GATA'da Basın Açıklaması Yapıyor

Orgeneral Çetin Doğan, darbe planına ilişkin belgelerin medya aracılığı ile değil daha önceden savcılara iletildiğini ileri sürdü.

Balyoz darbe planı soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan emekli Orgeneral Çetin Doğan, darbe planına ilişkin belgelerin medya aracılığı ile değil daha önceden savcılara iletildiğini ileri sürdü.

Soruşturma kapsamında tahliye olduktan sonra hakkında yakalama kararı çıkartılan ve GATA'da tedavi altında bulunan emekli Orgeneral Çetin Doğan, 5 sayfalık yazılı açıklama yaptı. Balyoz darbe planının iğrenç bir tezgah olduğunu öne süren Doğan, söz konusu planın 2 Aralık 2002 tarihini taşınmasına rağmen, 2005-2007 döneminde yazılan yazılardan kopyalandığını ve aynı dönemde meydana gelen gelişmelerden ilham alınarak yazıldığını iddia etti.

Doğan, söz konusu belgelerin üzerinde sonradan rötuş yapıldığını iddia eden Doğan, planın kesinlikle Birinci Ordu'dan çıkmadığını da ileri sürdü. Doğan, bavul dolusu kozmik belgelerin 2002-2003 döneminde Birinci Ordu Karargahı'nda görev yapmış bir subay tarafından çıkardığı iddialarının doğru olmadığını savundu. Doğan, belgelerin medya aracılığı ile değil daha önceden savcılara iletildiğini ileri sürdü.

AVUKATLAR: SAĞ BACAKTA UYUŞMA VE ACI DEVAM EDİYOR

Doğan'ın avukatı Celal Ülgen, ''Sağ bacaktaki duyu kaybı, uyuşma ve acı devam ediyor. Doktorlar öncelikle bu ağrı ve acıyı giderip gideremeyecekleri konusunda çalışıyorlar. Gideremeyecekleri anlaşıldığı taktirde de zorunlu ameliyat gerçekleşecek.'' dedi.

''Çetin Doğan'ın cezaevinden tahliyesinden sonra GATA'ya yatmasıyla kamuoyunda bir şaibe oluştu. Bunu nasıl açıklayacaksınız?'' sorusu üzerine Ülgen, ''Çetin Doğan paşanın tahliye olacağını biz 1 ay önceden bilebilir miydik? Biz, 1 aydır Silivri Devlet Hastanesi'ne, Silivri Ceza İnfaz Kurumu'na hem dilekçelerle hem de fakslarla, telgraflarla duyurarak, 'çok ivedi, çok önemli bir rahatsızlık var, derhal hastaneye sevk edin' diye taleplerde bulunduk. Böyle olunca, tahliye olduğu gün tekrar itirazı düşünmüyoruz, tutuklanacağını düşünmüyoruz. Böyle bir yasadışı olayın gerçekleşeceğini düşünmüyoruz. Çocuklarıyla, eşiyle evinde oturmak, dinlenmek varken niçin hastaneyi tercih etsin? Bu hayatın olağan akışına uygun mu? Bu nedenle Çetin Doğan cezaevine girdiği zaman nasıl dik durduysa bugün de öyle dik duruyor.'' dedi.

Doğan'ın diğer avukatı İsmail Tepecik de, Silivri Cezaevi'nde kontrol eden cezaevi doktorunun, 'Doğan'ın cezaevinde kalmasının sağlığı açısından tehdit oluşturduğu' gerekçesiyle Doğan'ı hastaneye sevk etme isteğine Doğan'ın karşı çıktığını belirtti

Etiketler :