GATAkulli Arayışları Bitmiyor

GATAkulli Arayışları Bitmiyor

Balyoz tutuklusu emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın GATA’ya sevki için uzun süredir aranan çare sonunda bulundu.

Balyoz soruşturması kapsamında halen Silivri Cezaevi’nde bulunan 1. Ordu eski Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın, GATA’ya gönderilmesi için, GATA Başhekimi Yusuf Ziya Yergök başkanlığında bir heyetin birtakım toplantılar yaptığı iddia edildi. Yergök’ün, 18 Mart 2010’da GATA Beyin Cerrahisi Servis Şefi Prof. Kd. Albay N. D., Tabip Albay B. S. C. ve Tabip Kd. Albay M. S. ile ‘özel’ bir toplantı yaptığı öne sürüldü. Birçok tutuklu paşaya GATA yolunu açan tabiplerle birlikte yapılan toplantıda, Doğan’a ait geçmiş hastane raporları ve tahlillerini incelediği belirtilen GATA doktorlarının, ‘by pas’, ‘prostat’ ve ‘bel fıtığı’ üzerinde durduğu ileri sürüldü. Son çare olarak ise daha önce de teşhis konulan ancak ameliyatı kabul etmeyen Doğan’ın ‘bel fıtığı’ gerekçe gösterilerek GATA’ya aldıracakları iddia edildi.

DOĞAN RAPORLARI

GATA’daki doktorların bir araya gelerek Doğan’ın geçmişteki rahatsızlıklarını ve raporlarını ayrıntılı şekilde değerlendikleri belirtildi. Doğan’ın kardiyoloji olarak by pas olduğu, ancak Silivri’de bir hastane olması nedeniyle bu rahatsızlıktan dolayı getirilemeyeceği kanatinin ortaya çıkartıldığı belirtildi. Daha önceki yıllarda prostat bezinde rahatsızlık şikayeti olduğu tespit edilen Doğan’ın ‘sintigrafileri’ temiz çıktığı için bu gerekçenin de pas geçildiği iddia edildi. Ancak, 14 Ağustos 2007’de ‘bel fıtığı’ teşhisi konulan fakat ameliyatı kabul etmeyen Doğan’ın, taburcu olduğu ve bu sebeple tekrar hastaneye başvurarak GATA’ya gelmesi için çeşitli yolar arandığı öne sürüldü.

TABİPLERİN İLGİNÇ SİCİLİ

Toplantıya katıldığı öne sürülen doktorlardan olduğu belirtilen GATA Beyin Cerrahisi Servis Şefi N. D, Ergenekon sanığı emekli Orgeneral Şener Eruygur’un eşi Mukaddes Eruygur ile yaptığı konuşmanın ses kayıtları ile gündeme gelmişti. B.S.C’nin adı da Ergenekon soruşturmasında bir tutuklanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon’a hasta raporu verip tahliye edilmesini sağlayan doktor olarak anılmıştı. Doğan’a GATA yolunu açmak için toplantıya katıldığı belirtilen M.S. de Ergenekon tutuklusu emekli Albay Hasan Atilla Uğur ‘un GATA’ya dönmesini sağlayan raporu veren hekimdi.

Başhekimden iddiaya cevap

GATA Başhekimi Yusuf Ziya Yergök, Doğan’ın GATA’ya getirilmesi için bir toplantı yapıldığı iddialarını kesin bir dille yalanladı. Yergök “Sevk makamı mahkemedir. Oradaki prosedür şudur: Onlar Silivri’ye, Silivri Devlet Hastanesi işi çözemezse Sadi Konuk Eğitim Araştırma’ya o çözemezse üniversite hastanesine... Bizim hasta talep etmek gibi bir şeyimiz yok” dedi. Yergök, şöyle devam etti: “Mahkeme bize sevk işlemi yaparsa; bu mahkemenin bileceği iş beni bağlamaz. Hastayı gören teşhis eder. Yani birinin bel fıtığı varmış bize gelsin makul mü böyle bir şey? Hekim kendisine gelen hastaya bakar. Yani hekimin bir yerden hasta almak bir görevi yoktur. Bu toplantı olayı katiyen yok böyle bir şey yok. Hasta gelirse hastanın kimliği beni ilgilendirmez. Hastayı bize gönderin diye bir çalışma gayri ahlakidir. Böyle bir çalışma olmaz. Çünkü o hastayı sevk edildiği makamlarda görecek kişi de uzman, profesyonel hekimdir.”BUGÜN

Etiketler :