Gazeteci Yurtsan Atakan vefat etti

Gazeteci Yurtsan Atakan vefat etti

Yurtsan Atakan bir süredir mücadele ettiği hastalığa yenik düşerek dün gece yaşamını yitirdi

Teknolojiyle ilgili yazılarıyla dikkati çeken Türk basınının önemli kalemlerinden gazeteci Yurtsan Atakan bir süredir mücadele ettiği hastalığına yenik düşerek dün gece hayatını kaybetti.

Bir süredir kanser tedavisi gören gazeteci Yurtsan Atakan dün gece yaşamını yitirdi. Son olarak Akşam Gazetesi'nde köşesinde teknoloji yazıları kalemea alan Atakan, uzun yıllar Hürriyet Gazetesi'nde çalıştı. Gazeteci Atakan, rahatsızlığı nedeniyle Akşam Gazetesi'ndeki yazılarına son bir aydır ara vermişti.

Atakan'ın biyografisi

Yurtsan Atakan 1963 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul İngiliz Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu.

Cumhuriyet Gazetesi'nde başladığı gazetecilik hayatını Güneş Yayınları, Yayıncılık, IDG Türkiye, Yeni Yüzyıl, Star ve Hürriyet'te sürdürdü. Adam Dergisi Yazı İşleri Müdürü, PC World Genel Yayın Yönetmeni, IDG Türkiye Genel Müdür Yardımcısı görevlerinde bulundu. 1994 yılında başladığı internet yazılarını, 1995 yılından itibaren Hürriyet Gazetesi'nde düzenli olarak yazmaya başlayarak, internetin Türkiye'de geniş halk kesimleri tarafından tanınmasını sağladı. 1995 yılından beri köşe yazarı ve internet Danışmanı olarak çalıştı.

Türkiye Bilişim Vakfı Bilişim Medyası Ödülleri kapsamında çeşitli yıllarda en iyi köşe yazısı, en iyi internet sitesi, en iyi fotoğraf ve bilişime verilen katkı dallarında çeşitli ödüller aldı.

Son olarak Akşam Gazetesi'nde ve Gusto dergilerinde aktif olarak köşe yazarlığına devam eden Atakan, Digitalage Dergisi ile naberler.com'un yayın yönetmenliğini, Dijital Ajans NeoBiz'in genel müdürlüğünü yaptı.

Kaybı medya dünyasında derin üzündü yaratan Yurtsan Atakan'ın yarın Levent Camisi'nden son yolculuğuna uğurlanması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.