Gazetecinin aracı kurşunlandı

Gazetecinin aracı kurşunlandı

Sabah Gazetesi muhabiri Mustafa Kaya'nın aracına kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından açılan ateş sonucu mermi isabet etti. Olayda ölen ya yaralanan olmazken, polis soruşturma başlattı.

Kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından açılan ateş sonucu Eyüp E-5 Karayolu Vatan Caddesi yol ayrımında ilerlemekte olan içinde Kaya'nın da bulunduğu 34 EM 0185 plakalı Özgür Abacı yönetimindeki otomobile mermi isabet etti. Araçlarının zarara uğradığını fark eden Abacı otomobili yol kenarına çektiğinde, otomobilin sol arka kelebek camına isabet eden kurşunla kırıldığını tespit etti. Bunun üzerine durumu polis ekiplerine haber verdiler. Polis ekipleri olay yerinde incelemelerde bulundu. Kurşunun kurusıkıdan bozma bilye atar tabancadan çıktığı tespit edildi.

Karşıdan ateş edilse mermi bana ya da şoför arkadaşa gelebilirdi diyen polis-adliye muhabiri Kaya olayı şöyle anlattı: "Seyir halindeyken bir anda çat diye bir ses duyduk. Ben o sırada dizüstü bilgisayarımda haber yazıyordum. Sesi duyar duymaz aracı yol kenarına çektim. Önce araca bir taş değdiğini zannettim. Ancak otomobili incelediğimizde muhtemelen bilye atar tabancadan çıkan bir merminin camı kırdığını tespit ettik. Polisler hareket halindeki bir otomobilden ateş edildiğini söylediler. Rastgele de ateş edilmiş olabilir. Bilinçli de atılmış olabilir. Şans eseri ucuz atlattık."

Düşmanınız var mıydı? sorusuna ise Kaya, "Hayır. Gazeteciyiz biz. Haber yapıyoruz. Düşmanımız çok. Ama ihtimal vermiyorum" ifadelerini kullandı.

Polis ekiplerinin konuyla ilgili araştırması sürüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.