Gaziantep şehit olur gazi olur asla teslim olmaz!

Gaziantep şehit olur gazi olur asla teslim olmaz!

20 yaşında genç bir delikanlı. Türkiye, onu açtığı bir pankartla tanıdı. Şehit cenazesinde 'Antep teslim olmaz' diye haykırıyordu.

Bombalı saldırıyla sarsılan Gaziantep'te aynı gün bir başka acı daha vardı. Hakkari'de şehit düşen Uzman Çavuş Mehmet Can'ı uğurladı barış kenti. Binlerce kişi sokağa döküldü. Teröre lanetler okuyan kalabalık, 'Biriz, beraberiz, kardeşiz' diye haykırdı.

Ancak içlerinde öyle biri vardı ki, açtığı pankartla Türkiye'nin kalbinde taht kurdu. 'Antep teslim olmaz'ı milyonların diline slogan yapan 20 yaşındaki genç delikanlı Samer Eryatan'dı... AKŞAM, acının, öfkenin ve kardeşliğin sembolü olan Eryatan'ı, valizini hazırlarken buldu. Zira o artık bir asker. Eryatan, Isparta'daki birliğine teslim olmadan önce o günü ve isyanını anlattı:

6 BİN 317 ŞEHİTTEN İLHAM ALDIM

- Patlama olayının yaşandığı semtte oturuyorum. Saldırıdan sonra yaşananlar tüm Türk milleti gibi beni de derinden yaraladı. Bu tür terör olaylara prim vermemek amacıyla tüm arkadaşlarım ve çevremdekilerle birlikte terörü lanetledik. Bu olayların üzerine Hakkari'de şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Can'ın cenazesine katıldım. Burada tepkimi pankartla dile getirmek istedim.

Şehit ve gazi olanlar aklıma geldi. İşgal sırasında şehit olan 6 bin 317 kişiden ilham alarak, Gaziantep'in mücadele ruhunu yansıtmak için pankarta 'Gaziantep şehit olur, gazi olur, asla teslim olmaz' yazdım. Yaşananlardan sonra bağırmaktan sesim sıkıldı. Yinede bu sloganı haykırmaya devam edeceğim.

BİZİ BÖLMEYE GÜÇLERİ YETMEZ

- Askerlik görevi için Isparta 40. Piyade alayına teslim olacağım. Bu vatan için seve seve görev yapmaya hazırım. Eğer kısmet olursa askerliğimi doğuda yapmak istiyorum. Bu ülke, bu kent hiçbir zaman bölünmez, bölmeye kimsenin gücü yetmez. Gaziantep'in kendine özgü bir yapısı var. Burada bir kurtuluş mücadelesi verildi.

O Manşet Antep Maçında

Gaziantep şehitleri için taraftarlar harekete geçti. Fenerbahçeli bir grup facebook üzerinden terörü protesto çağrısı yaptı. Taraftlarlar yarınki Fenerbahçe - Gaziantepspor maçı öncesi Kadıköy Boğa heykeli önünde bir araya gelecek. 'Gaziantep gazi olur, şehit olur ama asla teslim olmaz', 'Vatan için şehitlerimiz için' diyerek yürüyüş düzenleyecek olan taraftarlar, dostluk mesajı verecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.