Gaziantepspor'da Avrupa sevinci yaşanıyor

Gaziantepspor'da Avrupa sevinci yaşanıyor

Kayserispor karşısında aldığı galibiyetle Avrupa kupalarına katılmayı garantileyen Gaziantepspor'da büyük sevinç yaşanıyor.

Gaziantepspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, yaptığı açıklamada, kendisinin ve takımının büyük bir başarıya imza attığını söyledi.

Kafkas, maç boyunca oyunun ortada olduğunu belirterek, kendileri için çok önemli karşılaşmadan galip ayrıldıklarını ifade etti. Kafkas, ''Yeni kurulmuş bir takımın Avrupa ligine katılmasının çok başarılı bir sonuç olduğunu düşünüyorum. Kayserispor galibiyetiyle Avrupa'ya bilet aldık. Sezonun başından sonuna bizi destekleyen tüm taraftarlarımıza teşekkür ederiz'' dedi.

Ligin bitimine bir hafta kala Avrupa hayaline kavuştuklarını ifade eden Kafkas, hedeflerin ligi üçüncü sırada bitirmek olduğunu söyledi.

Avrupa biletini Kayserispor galibiyeti sonrasında aldıkları için mutlu olduklarını ifade eden Tolunay Kafkas, ''Bizim için Avrupa biletini almak adına önemli bir maçtı. İki takım da ilk yarıda taktik açısından birbirinin üzerine gitmedi. Kısır bir oyun oldu. Üstünlük olmadı. İkinci yarı zaman zaman biz, zaman zaman rakibimiz üstünlük kurdu. Buna karşın güçlü ekibimiz karşısında galibiyet aldık. Bu galibiyetle de biz Avrupa bileti almış olduk. Bizim için dördüncülük kesin. Becerebilirsek ligin üçüncüsü olabiliriz. Yeni kurulan takım adına büyük bir başarı elde ettik. Gelecek sezon için doğru takviyeler yaparak daha iyi bir Gaziantepspor takımı oluşturacağız'' dedi.

Kaleci Karcemarskas'ın sakatlığı nedeni ile kaleye geçen genç Eray'ın başarılı bir oyun çıkardığını anlatan Kafkas, lig başından beri kendilerini yalnız bırakmayan ve destek veren taraftarlara da teşekkür etti.

        
KIZIL: DAHA GÜÇLÜ HALE GELECEĞİZ

Gaziantepspor Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl da Türkiye'yi Avrupa kupalarında temsil edecekleri için çok mutlu olduğunu, gelecek sene kadro takviyesi ile daha güçlü hale geleceklerini söyledi.

Gaziantepspor'un gelecek sene şampiyonluğa oynayan bir takım olacağını açıklayan İbrahim Kızıl, ''Artık bir Fenerbahçe neyse Gaziantepspor da o dur. Bir Galatasaray, Beşiktaş neyse Gaziantepspor da o olacaktır. Hedefimiz şampiyonluğa oynamaktır. Yok, takım nereye giderse o olacak diye bir kaide yoktur. Böyle olur mu, şöyle olur mu o kelime bitti. Artık biz hedefimizi şampiyonluğa oynayan bir takım olarak açıklıyoruz'' diye konuştu.

"SIRADAN BİR TRANSFER YAPMADIK"

Herkesin gıpta ile baktığı, çok koşan ve mücadele eden bir takıma sahip olduklarına vurgu yapan Kızıl, ''Gaziantepspor sıradan bir takım değil. Neyi transfer ettiğimizi, neye ihtiyacımız olduğunu çok iyi biliyoruz. Sıradan bir transfer yapmadık. Şu anda 3 büyükler ne düşünüyorsa neler yapmak istiyorsa biz daha iyisini yapmaya çalıştık. Sessiz ve derinden yaptık. Büyük paralarla yaptık. Bedavadan oluşan bir transfer yok. Çok kaliteli transferler yaptık. Doğrusunu yapmaya çalışıyoruz. Para olur, her şey olur ama iyisini yapamazsınız. Bu işte artık olgunlaştık, tam olgunlaştık. Çok kaliteli ve bizi daha güzel yerlere götürecek bir kadro oluştu. Allah'a şükür uyum sorunu yok, bu kadro bizi gelecek yıl çok daha iyi yerlere taşıyacak'' dedi.

        
"BU KADRO BOZULMAYACAK"

Gaziantepspor'un gelecek sene çok daha iyi yerlere geleceğini, bu kadroyu muhafaza edip birkaç kaliteli takviye yapacaklarını anlatan Kızıl, ''Bu kadroyu bozmayacağız. Hiçbir futbolcumu satmayacağım, biz öncelikle hedeflerimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Gaziantepspor'un hedefleri artık büyüktür. Büyük takımlar neyi hedefliyorsa bizim hedefimiz de odur. Şampiyonluk ise biz de şampiyonluk hedefliyoruz. Biz gelecek sezonun takımını  oluşturuyoruz'' diye konuştu.

İbrahim Kızıl, şehri ve camiayı mutlu etmek için çalıştığını ancak kent halkının da Gaziantepspor'un etrafında bütünleşmesi gerektiğini ifade ederek, ''Taraftarlarımız, camiamız takımlarını yalnız bırakmasın. Eğer bu şehirde yaşıyorsak, bu kentin takımını desteklemeliyiz. Bakın bütün Türkiye Gaziantepspor'dan bahsediyor. Bunlar büyük emeklerle oluşuyor. Gaziantep en güzel şeylere layık bir kent. Gaziantepspor'u ulusalda ve uluslararası  organizasyonlarda en iyi şekilde temsil edeceğiz. Avrupa kupalarında oynamayı hak eden bir takımız. Türkiye'yi ve Gaziantep'i Avrupa'da en iyi şekilde temsil edeceğiz. Gaziantepspor artık daha güzel başarılara imza atacak. Hedefi büyüttük'' ifadelerini kullandı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.