Gazi'de Eşitlik Yok!

Gazi'de Eşitlik Yok!

YÖK'ün kararına rağmen ikinci öğretim öğrencilerinin yaz okulu ücreti değişmedi.

 Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 06.06.2012 tarihli toplantısında alınan karar ile; İkinci Öğretim Programlarına kayıtlı olan öğrencilerden, Birinci Öğretim öğrencilerinden alınan yaz okulu ücreti tutarında öğretim ücreti alınmasına karar verildi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, "İkinci öğretimin yaz okulu ücretlerini birinci öğretim yaz okulu ücretleri ile eşitlemeyi önerdik, onu uyguluyoruz." dedi.

 Bu durum tüm devlet üniversitelerine bildirilmesine rağmen Gazi Üniversitesi’nde ikinci öğretim öğrencilerinden yüksek ücret alınmaya devam ediliyor. Birinci öğretim öğrencilerinden ders başına 57.54 TL ücret talep edilirken ikinci öğretim öğrencilerinden ders başına 115.08 TL ücret talep ediliyor.

 İnternet üzerinden yapılan yaz okulu kayıtları 15 Haziran’da sona eriyor. Sistemin güncellenmemiş olması nedeniyle ücret eşitsizliği giderilmedi.

 Yetkililere ulaşamamaktan şikayetçi olan Gazi Üniversitesi öğrencileri bu sorunun bir an önce çözüme kavuşmasını diliyor. Türkiye’nin en kalabalık üniversitelerinden biri olan Gazi Üniversitesi’nin 72 bin öğrencisi var...

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.