Gaziden Gül'e iç burkan talep!

Gaziden Gül'e iç burkan talep!

Çorumlu gazi Mesut Filiz, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den tekrar görebilmek için tedavi yardımı isteyecek...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Dolmabahçe Sarayı'nda vereceği iftar yemeğine Çorum'dan katılacak olan gazi Mesut Filiz (22), ''Sağ gözüm tamamen görmüyor, sol gözümde ise biraz ışık var. Cumhurbaşkanı Gül'den tekrar görebilmem için gerekirse yurt dışında tedavi olmayı isteyeceğim'' dedi.

Gül'ün iftar daveti üzerine Çorumlu şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Adem Erboyacı'nın (23) ailesi ile kendilerine tahsis edilen özel bir araçla İstanbul'a gidecek olan Mesut Filiz, 20 Haziran 2009'da terhisine bir ay kala Hakkari'nin Çukurca ilçesinde yola döşenen mayının patlaması sonucu gözlerini kaybettiğini anlattı.

Sağ gözünün hiç görmediğini, sol gözünde ise biraz ışık olduğunu belirten Filiz, ''Tekrar görmeyi çok istiyorum'' dedi. Cumhurbaşkanı Gül'ün iftar davetinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Filiz, yemeğe kardeşi Fatih Filiz ile katılacağını söyledi.

Halen GATA'da tedavisinin sürdüğünü anlatan gazi Filiz, ''Cumhurbaşkanı Gül'den tekrar görebilmem için gerekirse yurt dışında tedavi olmayı isteyeceğim'' dedi.

Son günlerde yaşanan terör olaylarına da değinen Mesut Filiz, ''Sağduyulu, soğukkanlı olalım. Düşmanlara istediği fırsatı vermeyelim'' diye konuştu.

İFTARA ÇORUMLU ŞEHİT AİLESİ DE KATILACAK

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün iftar yemeğine şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Adem Erboyacı'nın Çorum'da yaşayan ailesi de katılacak.

Anne Kudret Erboyacı, oğlunun mayıs ayında Şırnak'ın Uludere ilçesinde şehit olduğunu belirterek, iftar yemeğine diğer iki çocuğu ve eşiyle gideceğini bildirdi.

İki buçuk ay önce şehit olan 23 yaşındaki oğlu Adem Erboyacı'nın acısının taze olduğunu, oğlunu kaybettiğine hala inanamadığını belirten Erboyacı, ''Benim ocağıma ateş düştü. Kimsenin ocağına düşmesin. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere fırsat vermeyelim'' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yarın Dolmabahçe Sarayı'nda vereceği iftar yemeğine 56 ilden 261 şehit yakını ve gazinin katılacağı kaydedildi.

Etiketler :