Gazimağusa’yı Çok Sevmek

Gazimağusa’yı Çok Sevmek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) katkılarıyla, düzenlenen “Gazimağusa’yı Çok Sevmek” temalı fotoğraf sergisi ziyaretçileri ile buluştu.

TİKA ve Antik Mağusa Vakfı iş birliğinde organize edilen “Gazimağusa’yı Çok Sevmek” temalı fotoğraf sergisi Suriçi Bandabulya’da açıldı.

Gazimağusa şehrinin tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra Gazimağusalı gençlerin objektiflerine yansıyan fotoğraflardan oluşan sergi, 27 Ocak 2023 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Sergi açılışına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Başbakanı Ünal Üstel, KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, Antik Mağusa Vakfı Başkanı ve Gazimağusa Milletvekili Resmiye Eroğlu Canaltay ile çok sayıda Gazimağusalı sanatseverler katıldı.

Böyle anlamlı bir serginin açılışında bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Gazimağusa’nın limanı, tarihi eserleri, Maraş bölgesi ve üniversitesi ile KKTC’nin en önemli yerleşim yerlerinden biri olduğunu, bu serginin KKTC’nin ve Gazimağusa’nın tanıtılmasına yaptığı katkıya dikkat çekti.

Antik Mağusa Vakfı Başkanı Canaltay, Gazimağusa’nın markalaşma sürecine katkıda bulunmak çıkılan bu yolda gençleri temel alan bir sergiyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti. Canaltay, proje ile özellikle gençlerin Gazimağusa ile buluşturulması ve coğrafya aidiyetinin motivasyonunun temel hedefleri olduğunu belirtti.

Sergide fotoğrafı sergilenen gençler adına konuşma yapan Elin Konyalı ise fotoğrafçılığa ve Gazimağusa şehrine olan tutkusunu dile getirerek sergide emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.