Gazla bayıltıp sonra öldürüyor

Gazla bayıltıp sonra öldürüyor

Sivil halkın üzerinde kimyasal silahların kullanıldığı iddia edildi..

İki hafta önce Suriye'deki katliamdan kaçarak İstanbul'a gelen Yüzbaşı Abdülrezzak, Dera, Hama, Humus, İdlip ve Cisr eş Şuğur gibi kentlerde protesto gösterisi yapan sivil halkın üzerinde kimyasal silahların kullanıldığını dile getirdi.

Beşar Esad'ın kardeşi Mahir Esad'a bağlı Kimyasal Savaş Müdürlüğü'nde görevli olan Yüzbaşı Abdülselam Abdülrezzak, Suriye'de yaşanan son durumu Türkiye gazetesinden Salih Bilici'ye anlattı.

ESAD KİMYASAL SİLAH KULLANIYOR

Ailesiyle birlikte Suriye'den kaçan ve 10 gündür Türkiye'de bulunan 34 yaşındaki Abdülrezzak, ülkede yaşanan katliamlarla ilgili tüyler ürpertici bilgiler verdi. 14 yıldır orduda görevli olan Abdülrezzak, protesto eylemlerine katılan kitlelerin etkisiz hale getirilmesi için baygınlık yapan kimyasal silahların kullanıldığını söyledi.

DİRENEN HALKIN EN BÜYÜK KORKUSU

Bazı yerlerde bu silahın dozajın üzerinde kullanılması sebebiyle özellikle çocuklar arasında sivil ölümlerin gerçekleştiğini anlatan Yüzbaşı Abdülselam, "Direniş bölgelerine giden bütün askerlere gaz maskesi dağıtıyorlar. Şimdilik baygınlık yapan kimyasal silahlar kullanıyorlar. Ama ordunun elinde her türlü öldürücü kimyasal silah var. Çok zor durumda kaldıklarında bir çılgınlık yaparak bu silahları sivil halkın üzerinde kullanacaklar. Direnen halkın da en büyük korkusu bu. Uluslararası kamuoyu müdahale etmede gecikmemeli" dedi.

ESAD, İRAN'DAN ÇOK CİDDİ DESTEK ALIYOR

Halk ayaklanmasından sonra Suriye'nin İran'la ortak çalışmaya başladığını anlatan Abdülrezzak, "Esad yönetimi, İran'dan çok ciddi destek alıyor. İranlılar bizim olduğumuz birliklere geliyorlardı. İranlı askerler, direnişi kırma konusunda Suriyeli komutanlara eğitim veriyorlar" şeklinde konuştu. Ayaklanmalarının yaşandığı yerlere rejim yanlısı askerlerin gönderildiğini ifade eden Abdülrezzak, "Komuta tamamen Nusayri kökenli askerlerde. Ordudan ayrılanlar öldürülüyor" diye konuştu. Suriye'de askerlik süresi 1.5 yıl. Abdülrezzak, Suriye ordusunun 500 bin askerden oluştuğunu belirtiyor.

HALK ESAD'DAN KURTULMA KARARINI ÇOKTAN VERDİ

Askeri güç olarak Özgür Suriye Ordusu'nun henüz istenen noktada olmadığına dikkat çeken Abdülselam Abdülrezzak, "Ancak halk Esad yönetiminden kurtulmak için kesin kararını verdi. İnsanlar çok kararlı. Korkuyu çoktan yendiler" dedi.

Abdülrezzak, "Beşşar Esad'ın ılımlı olduğu esas katliamları Mahir Esad'ın yaptığı" şeklindeki iddiaya ne diyorsunuz? Sorusuna "O bir söylentiydi. Yapılan katliamlardan Esad sorumludur. Mahir Esad, Cemil Esad, Harun Esad ve aileden daha bir çok isim ülkeyi yönetiyor. Operasyonları bizzat bunlar yönetiyor" cevabını verdi.

ORDUDA KESİN BİR ALEVİ-SÜNNİ AYRIMI VAR

Ülkesine gidecek gazetecilerin yüzde 50 oranında hayatta kalma şansının olduğunu söyleyen Suriyeli yüzbaşı, "Orduda da kesin bir Alevi-Sünni ayrımı var. Alevi olanlar yükseliyor diğerleri ise düşük rütbelerde kalıyor" dedi.

Abdülrezzak, çocuklarını İstanbul'da bırakıp tekrar Suriye'ye dönüp Özgür Suriye Ordusu'nda savaşmayı planladığını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum