Gazze Belediye Başkanından imdat çağrısı

Gazze Belediye Başkanından imdat çağrısı

İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılar sonrasında Gazze halkı zor durumda.

Gazze Belediye Başkanı bugün halkı için acil yardım talebinde bulundu.

İşte belediye başkanının yardım mektubu:

İSRAİL SİVİLLERİ VURUYOR

Bu günlerde bir milyon yedi bin den fazla Filistinli Gazze Şeridi'nde trajik koşullar yaşamakta.

İsrail Gazze Şeridi'ne karşı yeni bir savaş başlattı, bu savaşta İsrail evleri, çiftlikleri ve sivil kurumlarını vuruyor, aynı zamanda masum çocukları ve kadınları da öldürüyor ve yaralıyor. Ayrıca Gazze Şeridi sekiz yıldan biri ambargo altında yaşıyor, elektrik için gereken yakıt, gıda, ilaç ve temel yaşam ihtiyaçların Gazze'ye girmesi de yasaklandı.

GAZZE'DE SADECE İNSANİ KRİZ DEĞİL... İNSANİ BİR FELAKET YAŞANACAK



İsrail'in bugün Gazze Şeridi'ne düzenlediği savaşın nedeniyle Gazze Şeridi'nde sadece insani krizi değil, elektrik ve yakıt krizi de yaşamakta.

Belediye hizmetleri savaş, ambargo ve elektrik ve yakıt krizi nedeniyle en çok etkilenen sektörlerden oldu, zira belediyelerin vatandaşlara sunduğu temel hizmetler elektriğe bağlıdır. Elektrik kesintileri durumunda, belediyeler jeneratörler kullanıyor. Gazze Şeridi'ne karşı düzenlenen savaş ve yakıt eksikliği hem çevreyi hem de sağlığı tehdit ediyor, çünkü yakıt eksikliği su, arındırma ve temizlik gibi belediyelerin en önemli hizmetlerinin engellemesine neden olmakta. Savaşın devam etmesi, elektriğin kesilmesi ve yakıtta yaşanan sıkıntı büyük insani felakete yol açar, zira belediyenin yaşadığı mali krizden dolayı ne jeneratörler ne de yakıt satın alabilir.

YANIMIZDA DURACAK İNSANLARA İHTİYACIMIZ VAR

Bu sıkıntı ve trajedinin üstesinden gelmek için sizden büyük insani ve önemli bir rol bekliyoruz. Biz Mübarek Ramazan ayındayız ve yazın bildiğiniz gibi vatandaşların su tüketimi artar, savaş sırasında vatandaşlara suyu ulaştırmak için ve diğer hizmetleri verebilmek için yardımınızı bekliyoruz. Belediyenin atık su pompaları, su kuyuları ve atık toplama ve taşıma araçlarını çalıştırmak için jeneratörler ve mazot sağlarsanız belediyeye büyük bir şekilde yardımcı olmuş oluyorsunuz. Zira bizim bugünlerde yanımızda duracak ve bizimle kardeşlik bağlarını güçlendirecek insanlara çok ihtiyacımız var.

MADDİ YARDIM BEKLİYORUZ

Bu imdat çağrısına olumlu cevap vermenizi ümit ediyoruz ve elektrik jeneratörlerini ve mazot yakıtını almak için sizden maddi yardımı bekliyoruz. Su kuyuları ve atık su pompaları için belediyemiz 4 elektrik jeneratörlerine acil bir şekilde ihtiyacı var, tek jeneratörün fiyatı yaklaşık ($23,000) yirmi üç bin dolar, ayrıca belediyenin mazottan aylık ihtiyacı yaklaşık (45,000 Litre), Kırk beş bin litre. Mazotun litre fiyatı ($2).

Saygılarımızla
Essam Joudah
Cebaliye Belediye Başkanı /Gazze

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.