Gazze dışında tedavi olmalarına izin verilmeyen hastalar ölüyor

Gazze dışında tedavi olmalarına izin verilmeyen hastalar ölüyor

Tedavisi engellenen yaşlı bir Gazzelinin ölmesiyle birlikte Kuşatma Kurbanlarının Sayısı 296’ya Çıktı

Filistin Enformasyon Merkezi

İsrail işgal devletinin Gazze’ye yönelik geniş çaplı saldırısı bitmiş olsa da ambargo ve abluka sürdüğü için tedavileri engellenen müzmin hastalar birbiri ardından hayatlarını kaybetmeye devam ediyor. Son olarak Gazze şehrinden Musa Ayiş adında 60 yaşında bir kanser hastasının da hayatını kaybetmesi sonucu ambargo kurbanlarının sayısı 296’yı buldu.

Konuyla ilgili haberde Musa Ayiş’in gırtlak kanseri olduğu, tedavi için Gazze dışına çıkmasının zorunlu olduğu, fakat İsrail işgal devletinin ablukayı sürdürmesi ve Mısır’ın bu ablukada ona destek vererek Rafah sınır kapısını açmama konusundaki ısrarı sebebiyle çıkış yapamadığı, o yüzden hastalığa yenilerek bu sabah (8 Mart Pazar sabahı) hayatını kaybettiği bildirildi.

Musa Ayiş’ten önce de Ahlam Rubhi Iyad adında bir bayan yine tedavi için bölge dışına çıkmasının engellenmesi sebebiyle hayatını kaybetmişti.

Filistin Sağlık Bakanlığı, kanser hastası Musa Ayiş’in vefatı münasebetiyle yaptığı açıklamada Siyonist işgal devletinin bu insanlık dışı ablukasına ve kuşatmasına insanlığın, uluslararası güçlerin sessiz kalmasına tepki gösterdi. Bu sessizliğin işgalci Siyonistlerin cinayetlerine sessiz kalınması anlamına geldiğini hatırlatan Filistin Sağlık Bakanlığı, işgalcilerin bundan cesaret alarak baskı uygulamalarını bütün şiddetiyle sürdürebildiklerine dikkat çekti. Açıklamada bir yandan işgalci Siyonistlerin saldırganlığına katlanmak zorunda kalan Filistin halkının bir yandan da söz konusu sessizlik sebebiyle Siyonist vahşetin kesintisiz baskısına ve kuşatmasına tahammül etmeye mecbur bırakıldığı ifade edildi.

Etiketler :