Gazze gemisi Pakistan yolunda

Gazze gemisi Pakistan yolunda

Mavi Marmara gemisiyle birlikte İsrail’in kanlı saldırılarına maruz kalan Gazze yük gemisi, şimdi de Pakistan yolunda.

Ambargo altındaki Gazze’ye insani yardım malzemesi götürürken Mavi Marmara gemisiyle birlikte İsrail’in kanlı saldırılarına maruz kalan Gazze yük gemisi, şimdi de Pakistan yolunda.
Gazze gemisi, sel felaketinde ağır yaralanan Pakistan’a ilaç, bebek maması, dayanıklı gıda maddeleri ve bakliyat, temizlik malzemesi, giysi, çadır, battaniye, prefabrik evler, jeneratör, mutfak eşyaları, çocuk bezi gibi insani yardım malzemesi taşıyacak.

Halen İskenderun limanında bekletilen gemi hazır olduğunda Pakistan’a 3 bin tonluk acil yardım malzemesi taşıyacak. Türkiye’de bulunan Birleşmiş Milletler Komisyonu’nun incelemesinden sonra geminin tamir ve bakımına hemen başlanacak. Geminin önümüzdeki günlerde yola çıkması bekleniyor.

250820101137146296270_2.jpg

ROTAMIZ PAKİSTAN YÜKÜMÜZ İNSANİ YARDIM

İHH İnsani Yardım Vakfı, çalışma için “Rotamız Pakistan Yükümüz İnsani Yardım” adlı bir yardım kampanyası başlattı.
Çalışmayla ilgili bilgi veren İHH Başkanvekili Yavuz Dede, selin bilânçosu ağır olduğu için gemiyle yardım çalışması başlattıklarını belirtti. Pakistan topraklarının yüzde 20’sinde etkili olan selden 30 milyon insanın etkilendiğini ifade eden Dede, “Pakistan’da çok ağır bir durumla karşı karşıyayız. Sel afeti ülkeyi adeta yerle bir etti. 1 milyon 250 bin ev kullanılamaz hale geldi. 3,5 milyon hektarlık tarım arazisi zarar gördü. Sel afeti 180 milyonluk Pakistan’ın yüzde 80’ini etkileyecek büyük bir kıtlığa dönüşmek üzere. Milyonlarca insan şimdiden açlık tehlikesiyle karşı karşıya. 3,5 milyon çocuk salgın hastalık tehdidiyle karşı karşıya. Yapılacak yardımların büyüklüğü çok önemli. Biz bu sebeple elimizde bulunan yük gemimizi kullanmaya karar verdik” dedi.

HAYIRSEVER HALKIMIZIN DESTEKLERİNİ BEKLİYORUZ

Selden yaralanan Pakistan halkına yardım için hayırsever Türkiye halkının yardımlarını beklediklerini ifade eden Yavuz Dede, şöyle konuştu:

“Bu gemi Filistin için Akdeniz’de yola çıktığında 3 bin tonluk bir yardım malzemesi taşıyordu. Bu malzemeler, Filistin halkı için hayati bir öneme sahipti. Gemide ilaç, tıbbi malzeme ve tonlarca çimento, demir bulunuyordu. İsrail’in kanlı bir baskınla gemilerimizi ele geçirmesinden sonra Birleşmiş Milletler ve Türkiye’den oluşan bir koalisyon Aştod limanında bekletilen yardımlarımızı Filistin halkına ulaştırdı.

Gazze gemisi şimdi de dost Pakistan halkı için yola çıkacak. Bu konuda hayırsever halkımızın desteklerini bekliyoruz. 3 bin tonluk bir yardımdan bahsediyoruz. Gelin hep birlikte bu gemiyi dolduralım. Kardeş Pakistan halkının yaralarını saralım.”

Gazze yük gemisi, ambargo altındaki Filistin’e insani yardım malzemesi götürmek için İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından geçtiğimiz Nisan ayında satın alınmıştı. 1981 yapımı olan gemi, 82 metre uzunluğunda, 1999 grostona sahip.
Timeturk

Etiketler :