Gazze Karanlığa Mahkum Edildi

Gazze Karanlığa Mahkum Edildi

Terör Devleti İsrail ambargosundaki Gazze'de yakıt sıkıntısı elektrik santralini devre dışı bıraktı

Gazze'nin elektrik gereksiniminin yaklaşık üçte birini sağlayan tek elektrik santralı, yakıt bulunamadığı için bu sabah kapandı.

Gazze Elektrik İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamada, santraldaki dört jeneratörün çalışmasının saat 08.00'da tamamen durdurulduğu duyuruldu. Han Yunus ve orta bölgelerinin elektriğinin son iki gündür kesik olduğu belirtiliyor.

Gazze Elektrik İdaresi Başkan Yardımcısı Kenan Ubeyd, ellerindeki mevcut dizel yakıtının santralın çalıştırılmasına yetmediğini ifade ederek, 60 MW gücündeki santrala gereken yakıtın temin edilememesinin sorumlusunun Ramallah'taki Filistin Yönetimi olduğunu söyledi.

Gazze'deki santralda kullanılan ve İsrail'den sağlanan yakıtın parası Avrupa Birliği'nden geliyordu. Ancak Ramallah'taki Filistin Yönetimi yetkilileriyle bu konuda yapılan anlaşmanın süresi 30 Kasım'da dolmuş, AB yetkilileri, Filistin Yönetimi ile yeni bir sözleşme ve ödeme anlaşması yapılmadan Gazze'ye nakledilen fuel oilin parasını ödemeyeceklerini belirtmişlerdi.

Ubeyd, Elektrik İdaresi'nin halihazırda elektriksiz kalan bölgelere, İsrail hatlarından gelen elektriği dağıtacağını da kaydetti.

Bu arada, Filistinliler ile İsrail arasındaki irtibat görevlisi Raed Fattuh da İsrail ile Gazze Şeridi arasında, mal geçişlerinde kullanılan tüm kapıların kapalı olduğunu ve yarın da kapalı kalacağını, ancak Pazar günü açılabileceğini bildirdi.

Etiketler :