Gazze şehidimizin son mektubu

Gazze şehidimizin son mektubu

Terörist İsrail saldırısında hayatını kaybeden Avrupa ve Dünya Tekvando Şampiyonu Çetin Topçuoğlu'nun şehit olmadan yazdığı son mektubu duyanları onurlandırdı.

Siyonist İsrail saldırısında hayatını kaybeden Avrupa ve Dünya Tekvando Şampiyonu Çetin Topçuoğlu'nun şehit olmadan yazdığı son mektubu duyanları onurlandırdı.

İsrail'in, Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısı sırasında hayatını kaybeden Çetin Topçuoğlu'nu şehit olmadan önce mektup yazdığı ve helallik istediği ortaya çıktı. Adanalı Avrupa Tekvando Şampiyonu Çetin Topçuoğlu, mektubunda şehitlik üzerinde dururken Gazzeli, müslümanların direnişinin ise onurlandırdığını anlatıyor.

Sabah saatlerinde Türk Hava Yolları'na ait uçakla İstanbul'dan Adana Havalimanı'na getirilen Çetinoğlu'nun cenazesi Çukurova ilçesi Huzurevleri Mahallesi'ndeki evine götürüldü. Topçuoğlu'nun cenazesi, tekbirlerle karşılandı. Türk ve Filistin bayrakları ile donatılan mahallede Çetin Topçuoğlu'nun eşi Çiğdem Topçuoğlu, taziye ziyaretine gelenlerle tek tek selamlaştı. 'Sakın ağlamayın. Dik durun' diye çevresindekileri uyaran Çiğdem Topçuoğlu, eşinin yazdığı son mektubu getirdi. Topçuoğlu, eşinin üzerindeki Filistin atkısını da Çetin Topçuoğlu'nun arkadaşlarına gösterdi. Arkadaşları, atkıya sarılarak gözyaşı döktü.

"O MEKTUP"

Bismillahirrahmanirrahim. İnsanlar hayatlarında bir kere doğar ve ölür. İnsanlara ilahi şahadet şansı doğumdan ölüme kadar verilir. Bizler yaşarken ilahi şahadet şansını yakaladık. Sizlerin maddi ve manevi yardımlarıyla bu kutlu yolculuğa Gazze konvoyuna 'Filistin'e yol açık kervanına katıldık. Bu kutlu yolculukta kendi adıma farklı değerlerle tanıştım. Hayatım çok değişti. Dualarımda sadece kendime ve aile dua ederdim. Şimdi ise dualarım ümmete. Yaşam bir gerçektir ölüm de bir gerçektir. Hakikat ise yaşarken ölümüne, öldüğünde de yaşadığına şahit olmaktır. Bizler şu esnada 'anı' yaşıyoruz. Yaşanan an kendi tarihini yaşatır insana. Biz burada kendi tarihimizi ve anımızı yaşarken Gazze'deki kardeşlerimiz de kendi tarihlerini yaşıyorlar. Biz bireysel onlar toplumsal yaşıyor. An be an tarih yazıyorlar. Yaşayarak yazdıkları bu tarih Muhammet ümmetini canlandırıyor, güçlendiriyor ve kalkındırıyor, onurlandırıyor. Onlar, 'biz ölmeyelim' diye ölüyorlar. Bizler dünya hayatına geçmeden şehitliğin en üst mertebesi olan şehitliği yaşamışız. Ruhlar aleminin yaşadığımız bu şahitlik, bu tasdiklik bize şehadetin zirvesini yaşamakta yardımcı olacak. Kelime-i şahedet getirirek de aslında ruhlar alemindeki o şehadetini dünyaya taşımış oluyor. Biz şehitliği Gazzeli müslüman kardeşlerimizden öğrendik. Gazzeli kardeşlerimiz 'Hakkı ayakta tutan şahitler, şehitler olun" emrini mallarıyla, canlarıyla, ibadetleriyle, kanlarıyla ayakta tutmaya çalışıyor. Hakka olan şahidlikleri şehitlikle sonuçlanıyor. Peki ya bizler hayatımızın hangi noktasına bu idraki koyabiliyoruz. Bir çok dünya yükünün çilesini çeken, sorumlulukların altında ezilen kadın kardeşlerimiz, şahadetin dünya görüntüsünü yaşayarak, dualarla, yaptıkları mantı satışlarıyla sermaye ederek yardım ve iyilik için şehitliği ve şahadetin cüzünü kadınsı gayretleriyle gerçekleştirmeye çalışıyor. Şahitliğimiz Allah katında kabul olsun. Şehadet bilgisini bize öğretenlerden Allah razı olsun. Hakkınızı helal edin. Çetin Topçuoğlu.

Etiketler :