Gazze Yeşile Büründü

Gazze Yeşile Büründü

Hamas’ın 23. kuruluş yıldönümü münasebetiyle düzenleyeceği büyük etkinlik başlamadan saatler önce halk Gazze meydanını doldurdu.

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın 23. kuruluş yıldönümü münasebetiyle bugün (14 Aralık Salı) düzenleyeceği büyük etkinlik başlamadan saatler önce binlerce Hamas mensubu ve sempatizanı Gazze’nin ortasında bulunan El-Ketibe meydanını doldurdu.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri kadın, çocuk, yaşlı genç binlerce kişinin meydana akın ettiğini ve meydanın adeta yemyeşil bir denizi andırdığını ifade etti.

Bir başka muhabir ise, gelen binlerce kişinin gönüllü bayan ve erkek görevliler tarafından uygun yerlere yerleştirildiklerini, gelen otobüslerin ise izdihamdan bölgeye gelemediklerini ve yolcuları meydanın dışında indirmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Meydana akın eden ana ve babaların yanlarında çocuklarını da getirdiklerini belirten muhabirimiz, binlerce bayrağın havada dalgalandığını söyledi.

Etkinliğin yapılacağı meydanda ve meydanın etrafından yoğun güvenlik tedbirleri göze çarparken, gelen vatandaşların da güvenlik güçleriyle koordineli hareket ettikleri gözlendi.

Etiketler :