Gazze'de 15 saat elektirikler kesik

Gazze'de 15 saat elektirikler kesik

Elektrik Kesintisi Gazze'de Beklenmedik Ölümlere Yol Açıyor

"Hasbunallah ve nimel vekil.." Gazze'de yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle üç odalı evini aydınlatmak için jeneratör kullanmak zorunda kalan ve jeneratörün patlamasıyla orta derecede yaralanan Ahmed Cadallah öfkesini böyle ifade ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuşan Cadallah, "Hayatımızı zehir ettiler. Elektrik kesintisi dayanılmaz boyutlara ulaştı. Evimizde her gün 15 saat elektrikler kesik. Buna kim dayanabilir?" dedi.

"Jeneratörlerin patladığını daha önce başkalarından duyuyordum. Bugün bizim başımıza geldi" şeklinde konuşan Cadallah, bir ay önce satın aldığı jeneratörün patladığını, evinin bir bölümünün yandığını ve kendisinin de yaralandığını söyledi.

Cadallah'ın eşi ise, her gün evi aydınlatmak için jeneratörü çalıştırmak zorunda kaldıklarını belirterek, elektrik sorununa bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

38 yaşındaki Filistinli kadın Ziynat El-Umur da elektrik kesintisinin kurbanlarından. Ramazan'ın ilk gecesi evindeki gaz lambasını yakmak isterken bir anda alevlerin arasında kaldı. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan El-Umur, günlerce hastanede yattıktan sonra Rabbine kavuştu.

Filistin gazetesine konuşan acılı eşi Hamid El-Umur, yedi çocuk annesi eşinin ölümünün yirmi yıllık evlilikleri boyunca birlikte kurdukları yuvaya büyük bir darbe vurduğunu söyledi.

Şişeden sızan gazın alev almasıyla çıkan yangında sadece anne Ziynat yaralanmadı. Çocuklarından bazılarının da ateşi söndürmeye çalışırken elleri ileri ve orta derecede yandı.

Ramallah'taki Feyyad hükümetinin işgal yönetimine Gazze'deki elektrik santralinin çalışması için gerekli yakıtın parasını ödememesi nedeniyle Gazze Şeridi yazın kavurucu sıcaklarına ek olarak ağır bir elektrik krizi yaşıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Etiketler :