Gazze'de aşırı yağış ve İsrail'in baraj kapaklarını açması sonucu sel oluştu.

Gazze'de aşırı yağış ve İsrail'in baraj kapaklarını açması sonucu sel oluştu.

Sivil Savunma Birimleri Sözcüsü Mahmud Basal:- "Saatler süren yoğun yağışın yanı sıra İsrail'in baraj kapaklarını açması, bölgenin sular altında kalmasına ve altyapı krizine sebep oldu"

GAZZE (AA) - İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde şiddetli yağış sonrası sokaklar ve evler sular altında kaldı.

Gazze'de dün başlayan etkili sağanak yağışın ardından Han Yunus ve Deyr el-Beleh bölgeleri başta olmak üzere birçok yerde sel felaketi yaşandı.

Su taşkını nedeniyle bölge sakinleri büyük zarara uğradı.

Filistinli yetkililer İsrail'in baraj kapaklarını açmasının da selde etkili olduğunu belirtti.

Sivil Savunma Birimleri Sözcüsü Mahmud Basal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün geceden bu sabaha kadar 70 kişilik bir ekiple vatandaşların kurtarılması, suyun tahliyesi ve yolların açılması için çalıştıklarını söyledi.

Basal, "Saatler süren yoğun yağışın yanı sıra İsrail'in baraj kapaklarını açması, bölgenin sular altında kalmasına ve altyapı krizine sebep oldu." dedi.

Abluka altındaki bölgede sel felaketine karşı yeterli teknik donanıma sahip olmadıklarına dikkati çeken Basal, uluslararası kuruluşlardan yağmur suyunun tahliyesi için gerekli teçhizatın sağlanmasını talep etti.

- "İstisnai bir olay"

Deyr el-Beleh Belediye Başkanı Diyab el-Caru ise bölgede yaşanan selin "onlarca yıldır görülmemiş isnisnai bir olay" olduğunu söyledi.

Selden etkilenen 20 kişi için bir okul tahsis edildiğini belirten Caru, "Bu olayın esas nedeni, İsrail'in baraj kapaklarını açmasıyla gelen büyük miktarda suyun, daha önce yapılan setlerin çökmesine yol açması." diye konuştu.

İsrail, 2 milyondan fazla Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni 2006'dan bu yana abluka altında tutuyor.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs 2021'de başlattığı ve 21 Mayıs'ta sona eren saldırıların yollar, caddeler, su ve kanalizasyon şebekesine verdiği toplam hasarın yaklaşık 50 milyon dolara ulaştığı açıklanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.