Gazze'de İtalyan gençlerin de rol aldığı, Filistinlilerin dönüş hakkının anlatıldığı tiyatro oyunu sahnelendi

Gazze'de İtalyan gençlerin de rol aldığı, Filistinlilerin dönüş hakkının anlatıldığı tiyatro oyunu sahnelendi

İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde Filistinli ve İtalyan gençler, Filistinlilerin 1948'de çıkarıldıkları topraklara dönüş hakkını...

GAZZE (AA) - İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde Filistinli ve İtalyan gençler, Filistinlilerin 1948'de çıkarıldıkları topraklara dönüş hakkını anlatan tiyatro oyununu sahneledi.

İtalyan Kültürel Etkileşim Merkezi işbirliğinde sahnelenen oyunda 6 İtalyan genç de yer aldı.

1948'de topraklarından zorla çıkarılan bir Filistinlinin hikayesinin anlatıldığı "Bana Kalan" isimli tiyatro oyununda Filistinlilerin İsrail tarafından gasbedilen mülklerine dönüş hakkı ele alındı.

Etkinliğin koordinatörü Kerim Cad, AA muhabirine, Filistin davasına destek veren İtalyan aktivistlerle gerçekleştirilen bu etkinliğin, çeşitli ülkelerde mülteci kamplarına tehcir edilmiş Filistinlilerin dönüş hakkına vurgu yaptığını belirtti.

Sanatın belli bir fikri sunmak için güçlü bir mesaj olduğuna dikkati çeken Cad, bu şekilde gelecek nesillere uluslararası kararlarla güvence altına alınan dönüş hakkının hatırlatıldığını dile getirdi.

İsrail güçleri, 1948'de yaklaşık bir milyon Filistinliyi zorla topraklarından çıkararak sürgün etmiş, Filistinlilere ait 675 köy ve kasaba yok edilmiş, binlerce Filistinli öldürülmüştü.

Halihazırda Filistin'in içinde ve dışında 5,9 milyon Filistinli mülteci bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.