Gazze'de kayıplar artıyor

Gazze'de kayıplar artıyor

İsrail ordusunun aralıksız bir şekilde Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, yaşamını yitirenlerin sayısının 1390'a, yaralı sayısının ise 8 bine yükseldiği bildirildi.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrai'in Han Yunus, Deyr Belah, Refah kentlerinde ve Şucaiyye Mahallesinde yerleşim birimlerini hedef aldığı saldırılarda, 11 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Kısa süre önce şiddetli saldırılara maruz kalan Şucaiyye Mahallesinde daha önce yaralanan 4 kişinin kurtarılamadığını aktaran Kudra, son ölen kişilerle saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının bin 390'a, yaralı sayısının ise 8 bine ulaştığını kaydetti.

HAMAS: NETANYAHU HALKIYLA KUMAR OYNUYOR

Hamas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, kendi makamını korumak için halkını ve ordusunu bilinmeze doğru sürüklediğini savundu.

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, yaptığı yazılı açıklamada, "Netanyahu halkıyla kumar oynuyor. Halkını ve ordusunu makamını korumak için bilinmeze doğru sürüklüyor" dedi.

Berhum ayrıca Netanyahu'nun, bölgesel ve uluslararası destekçileri tarafından aldatıldığını, kaybedilmiş ve iyi hesaplanmamış bir savaşa sokulduğunu öne sürdü.

4 İSRAİLLİ ASKER YARALANDI

İsrail'in güneyine roket düşmesi sonucu 4 İsraillinin yaralandığı bildirildi.

İsrail'in gayriresmi ilk yardım kuruluşu Kızıl Davut Yıldızı Kurumu'nun, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada, ülkenin güneyindeki Kiryat Gat kentinde bir araca roket isabet etmesi sonucu 3 İsraillinin yaralandığı belirtildi.

Polis sözcüsü Micky Rosenfeld de Kiryat Gat'a atılan roketlerden birinin boş araziye düştüğünü, birinin ise bir binaya isabet ettiğini, olayda 1 kişinin yaralandığını, bazı araçların zarar gördüğünü ifade etti.

Öte yandan, İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Tel Aviv'de uyarı sirenlerinin çaldığını kaydetti.

Roket saldırılarının nereden düzenlendiğine dair ise bilgi verilmedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.