Gazze'de protestoya müdahale: 50 yaralı

Gazze'de protestoya müdahale: 50 yaralı

Gazze Şeridi ile Batı Şeria'da eş zamanlı olarak düzenlenen "Halk Bölünmeye Son Verilmesini istiyor" adı altındaki gösterilerin Gazze'deki bölümü olaylı bitti.

Hamas polisinin göstericilere akşam saatlerindeki müdahalesinde 50'den fazla yaralı olduğu bildirildi.

Hamas polisi, Filistinli gençlerin Facebook ve Twitter üzerinden düzenledikleri etkinlik kapsamında, Meçhul Asker anıtının bulunduğu alanda geç saatlere kalan ve geceyi de meydanda geçirmeyi planlayan bir kaç bin dolayındaki göstericiyi dağıtmak için zor kullandı.

Alanın çok sayıda polis gücü tarafından sarıldığını belirten Filistinliler, Hamas polisinin meydanda kurulan çadırları yakıp yıktığını, araçları ve motosikletleri ile meydanda bulunan insanların arasına daldığını, kimini sopalarla kimini de elektrikli coplarla dövdüğünü bildirdi. Hamaslı polislerin bazılarının da sivil giyimli oldukları kaydedildi.

Hamas polisi, olayları görüntülemek isteyen gazetecilere de engel oldu. Filistin basını 10 dolayında gazetecinin gözaltına alındığını, basın mensuplarının kamera ve diğer ekipmanlarına da el konulduğunu belirtti.

Polisin, ayrıca göstericilerden onlarcasını da gözaltına aldığı kaydedildi.

Polislerin meydanı boşalttıktan sonra kentin ana caddelerinde kontrol noktaları kurarak, Filistin bayrağı taşıyan her aracı kontrolden geçirdiği ifade edildi.

Gazze'de bugün, Hamas ve El Fetih'i, aralarındaki anlaşmazlıkları çözüp birlik olmaya çağıran gösteriye 300 bin dolayında gösterici katılmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :