Gazze'de yaşayan taş koleksiyoncusu evinin bir bölümünü müzeye çevirdi

Gazze'de yaşayan taş koleksiyoncusu evinin bir bölümünü müzeye çevirdi

Filistinli Ramazan Ahmed, koleksiyonunda çok önemli ve nadir taşlar olduğunu, yabancı uzmanlara da taşları gösterdiğini belirtiyor

GAZZE (AA) - MUHAMMED MACİD - Filistinli Ramazan Ahmed, 15 yıldır Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde bulduğu ilginç şekillerdeki taşları biriktiriyor.

Gazze Şeridi'nin Han Yunus kentinde yaşayan 62 yaşındaki Ahmed, taşları sergilemek için evinin bir bölümünü müzeye çevirdi.

Taşları biriktirme hikayesini AA muhabirine anlatan Filistinli koleksiyoncu, 15 yıl önce böyle bir hobi edindiğini, emekli olduktan sonra da tüm vaktini bu işe ayırdığını söyledi.

Her bir taşı tek tek gösteren ve onu diğerlerinden ayıran özelliklerini dile getiren Ahmed, taşların çoğunu, 2005 yılında Han Yunus kentindeki Yahudi yerleşim birimlerinin bulunduğu bölgeden ve Gazze sahilinden topladığını belirtti.

Ahmed, her gün düzenli olarak taş aramaya çıktığını, bu aktiviteyi severek ve keyifle yaptığı ifade etti.

Filistinli Ahmed, "Çok seviyorum. Herhalde ömrümün sonuna kadar bu işi yaparım. Yaşım ilerledi deyip o uzun yolları yürümekten hiç vazgeçmiyorum." diye konuştu.

Bazen Gazze çarşılarına gidip dükkanlardaki taşlara baktığını, değerini bilmeyen insanlardan bu taşları korumak için yüksek fiyatla da olsa satın aldığını kaydeden Ahmed, bazen de çok düşük fiyatlara taşlar bulduğunu aktardı.

- Koleksiyonunu ileride büyük bir müzede sergilemek istiyor

İnsanların, topladığı bu taşların kıymetini anlamadığını belirten Ahmed, daha önce konuyla ilgili uzmanlığı bulunan yabancılara taşları gösterdiğini ve onların kendisine çok önemli ve nadir bulunan taşlar olduğunu söylediklerini kaydetti.

Taşlar arasında oniks, göktaşı ve siccil taşı bulunduğunu aktaran Ahmed, Kabe-i Şerif'i yıkmaya gelenlerin üzerine ebabil kuşlarının attığı taşların siccil olduğunu söyledi.

Hobisinin kendisine çok şey kattığını, edindiği bu tecrübeleri Filistin'in de faydasına kullanmak istediğini kaydeden Ahmed, taşları, büyük bir müzede sergilemeyi arzu ettiğini dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.