Gazze'deki camilerde depremlerde vefat edenler için gıyabi cenaze namazları kılındı

Gazze'deki camilerde depremlerde vefat edenler için gıyabi cenaze namazları kılındı

Gazze Şeridi'ndeki Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı Vekili Abdulhadi el-Ağa:- "Türkiye'nin yardım eli, dünyada yoksul ve kimsesizlerin olduğu her bölgeye uzanıyor"- Büyük Ömeri Camisi'nde hutbe okuyan Şeyh Muhammed el-Medhun:-

GAZZE (AA) - Gazze Şeridi'ndeki camilerde, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazları kılındı.

İsrail ablukası altında bulunan Gazze Şeridi'ndeki Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığının çağrısı üzerine cuma namazına müteakiben bölgedeki camilerde, yıkıcı deprem sonucu Türkiye ve Suriye'de hayatını kaybedenlere dua edildi.

Depremlerde ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileklerinde bulunan imamlar, cuma namazından sonra da gıyabi cenaze namazları kıldırdı.

Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı Vekili Abdulhadi el-Ağa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi ve Filistin'deki tüm camilerde depremlerde yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazının kılındığını söyledi.

"Okunan hutbenin konusunu kardeş ülkeler Türkiye ve Suriye'de meydana gelen deprem felaketi olarak belirlediklerini" aktaran Ağa, "Türkiye'nin yardım eli, dünyada yoksul ve kimsesizlerin olduğu her bölgeye uzanıyor. Suriye halkı da tarih boyunca Filistin'in yanında durdu." ifadelerini kullandı.

Filistin'e kardeş iki halkın büyük bir felaket yaşadığını hatırlatan Ağa, bugünlerde tüm Müslüman ve Arap halklarının Türkiye ve Suriye halkıyla dayanışma içinde olması gerektiğini vurguladı.

Gazze Şeridi'nin en büyük camisi Büyük Ömeri Camisi'nde hutbe okuyan Şeyh Muhammed el-Medhun da "Türkiye ve Suriye'deki kardeşlerimize sabır için Allah'a yakarmakla sorumluyuz." dedi.

Evsiz barksız kalmayı en iyi Filistin halkının anladığını dile getiren Şeyh Medhun, bu nedenle depremlerden etkilenenleri çok iyi anladıklarını ifade etti.

Şeyh Medhun, Gazze'deki sınırlı imkanlara rağmen her türlü destekten geri durmamaları gerektiğine işaret etti.

Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde ise cemaat, Türkiye ve Suriye'yle dayanışmak için her iki ülkenin bayraklarını taşıdı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.