Gazze'deki yaz kampı yakıldı

Gazze'deki yaz kampı yakıldı

Gazze kenti sahilinde çocuklar için hazırlanan yaz kampı, 30 kadar maskeli ve silahlı kişinin saldırısına uğradı ve ateşe verildi.

BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşunun (UNRWA) Gazze kenti sahilinde çocuklar için hazırladığı yaz kampı, 30 kadar maskeli ve silahlı kişinin saldırısına uğradı ve ateşe verildi.

Gazze'deki UNRWA Başkanı John Ging, yaptığı açıklamada, Yakılan tesisin, UNRWA'nın yaklaşık 250 bin çocuğa "yaz oyunları" adı altında hizmet vermeyi öngören programı kapsamında, inşaat halindeki 35 tesisten biri olduğunu ifade eden Ging, UNRWA'nın bu tür tehditlerle korkutulamayacağını belirtti ve Gazzeli çocuklar ve ailelerine kampın yeniden inşa edileceği sözü verdi.

UNRWA, son 4 yıldır, başka bir yere çıkış imkanı bulamayan 7-15 yaş grubundaki Gazzeli çocukların okul sonrası fiziksel ve psikolojik gelişimlerine yardımcı olmak amacıyla, başta yüzme ve diğer spor aktiviteleri olmak üzere, tiyatro ve el becerileri gibi çeşitli sanat eğitimlerinin verildiği yaz kampları düzenliyordu.

Gazze sahilinin batısındaki tesisi basan maskeli ve silahlı kişilerin, tesisin bekçisini bağlayarak, içinde çocukların kamp malzemesi bulunan çadırları ateşe verdikleri ifade edildi.

Kampı ateşe verenlerden birinin bekçinin cebine bıraktığı mektupta, UNRWA Başkanı John Ging ile birlikte diğer iki UNRWA görevlisini ölümle tehdit ettikleri belirtildi.

HAMAS SALDIRIYI KINADI

Öte yandan, Hamas hükümeti, UNRWA kampına yapılan saldırıyı kınadı ve saldırganların yakalanacağı sözünü verdi.

Gazze'deki fiili Hamas hükümeti sözcüsü Tahir El Nunu, hükümetin "Mültecilerin Hakları" adlı kuruluş adına yapılan ve BM görevlilerini tehdit eden açıklamadan duyduğu üzüntüyü dile getirirken, John Ging'in Gazze'de ablukanın sona erdirilmesine yönelik girişimlerini ve Filistin halkına verdiği desteği övdü.

Sözcü, Hamas hükümetinin saldırının arkasındakileri bulmak için yoğun çaba harcadığını da belirtti.

Etiketler :