Gazze'den İsrail hapishanelerinde eylem yapan Filistinli tutuklulara destek

Gazze'den İsrail hapishanelerinde eylem yapan Filistinli tutuklulara destek

Cuma namazı sonrası Gazze'deki Kızılhaç binası önünde bir araya gelen Filistinliler, İsrail Hapishaneler İdaresinin uygulamalarını protesto eden tutukluların yanında olduklarını ifade etti

GAZZE (AA) - İsrail hapishanelerinde eylem yapan Filistinli tutuklulara destek amacıyla abluka altındaki Gazze Şeridi'nde gösteri düzenlendi.

Gazze kentindeki Uluslararası Kızılhaç Komitesi önünde bir araya gelen onlarca Filistinli, cuma namazı sonrası gerçekleştirdikleri eylemde, İsrail hapishanelerindeki tutuklulara destek sloganları attı.

Göstericiler, İsrail Hapishaneler İdaresinin uygulamalarını protesto eden tutukluların yanında olduklarını ifade etti.

Tutuklularla ilgili çalışmalar yapan Vaid Derneği Başkanı Abdullah Kandil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail hapishanelerinde halihazırda büyük bir gerginliğin hakim olduğunu söyledi.

İsrail Hapishaneler İdaresinin Filistinli tutukluların eylemlerine karşı polis köpekleriyle desteklenen takviye güçleri çağırdığını aktaran Kandil, tutuklulara destek için Filistin'in çeşitli bölgelerinde bu tür gösteriler düzenleyecekleri bilgisini paylaştı.

- Filistinli tutuklulardan İsrail hapishanelerinde eylem

Filistinli tutuklular 22 Ağustos Pazartesi ve 24 Ağustos Çarşamba günü rutin güvenlik kontrolüne çıkmayı reddetmiş, getirilen yemekleri geri çevirmiş; 25 Ağustos Perşembe günü de cezaevi avlularında oturma eylemi yapmıştı.

Tutuklular, İsrail'in müebbet hapis cezası bulunan Filistinlilere "odalarının, bölümlerinin ve kaldıkları cezaevinin sürekli değiştirilmesi" yoluyla bazı kısıtlamalar getirme niyetini protesto ediyor.

Filistin Esir İşleri Heyeti de bugün yaptığı açıklamada, İsrail'deki tüm hapishanelerde Filistinli tutukluların bulunduğu bölümlerde aşırı gerilim olduğuna dikkati çekmişti.

Açıklamada, İsrail Hapishaneler İdaresinin Filistinli tutuklulara ait elektronik cihazları ellerinden alması ve tutuklulara uygulanan tecridi sıkılaştırılması üzerine söz konusu gerilimin yaşandığına işaret edilmişti.

Filistin yönetimi de İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluları korumak için uluslararası topluma acil müdahale çağrısında bulunmuştu.

Filistin kaynaklarına göre, İsrail hapishanelerinde yaklaşık 4 bin 500 Filistinli tutuklu bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.