Gazzeli çocukların yüzü güldü

Gazzeli çocukların yüzü güldü

"Lady Leyla" isimli gemiyle yollanan ve Gazze'ye ulaşan insani yardım malzemelerinin dağıtımına başlandı.

Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine insani yardım götürmek için cuma günü "İyilik gemisi Gazze yolunda" sloganıyla Mersin Uluslararası Limanı'ndan yola çıktıktan sonra Aşdod Limanı'na yanaşan "Lady Leyla" gemisinin taşıdığı malzemeler, TIR'larla taşındı.

DAĞITIM BAŞLADI
Kerem Şalom Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye giren TIR'lardaki malzemeler, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Bu kapsamda, El-Emel Yetimhanesi'nde ilk dağıtım töreni yapıldı.

gazze1.jpg

OYUNCAK BEBEK, ARABA VE HEDİYE PAKETLERİ
Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç, Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, AFAD Başkanvekili Mehmet Halis Bilden, Gazze'deki Sosyal İşler Bakan Vekili Yusuf İbrahim ile beraberindeki heyet, yetimhanedeki çocuklar tarafından Türk ve Filistin bayrakları ve çiçeklerle karşılandı.  Heyet çocuklarla bir süre ilgilendi. Daha sonra da çocuklara, oyuncak bebek, araba ve bayram için hazırlanmış hediye paketleri dağıtıldı.

gazze2.jpg

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, gazetecilere yaptığı açıklamada, El-Emel Yetimhanesi'nin ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceklerini söyledi.

gazze3.jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.