Gazze'ye abluka kırılacak

Gazze'ye abluka kırılacak

12 gemiyle Gazze’ye gitme hazırlığında olan İsveçli aktivistler, “Gerekirse 24, hatta 50-60 gemi ile gideceğiz, ama o abluka kırılacak” dediler.

ASLAN DEĞİRMENCİ’nin haberi

 

Siyonist İsrail askerlerinin kurşunlarıyla şehit olan “Mavi Marmara” yolcularının kanı adeta Gazze’nin özgürleştirilmesi için surda bir gedik açtı. Türkiye’nin öncülük ettiği Gazze’ye özgürlük konvoyunun ardından şimdi dünyanın dört bir yanından Gazze etrafındaki siyonist kuşatmanın kırılması amacıyla yeni gemi seferleri hazırlıkları yapıldığı haberleri geliyor. Son haber ise Stockholm’den geldi.

“BU İŞE BAŞ KOYDUK”

Gazze’ye insani yardım malzemesi götüren 6 gemilik filoda yer alan ve müdahalenin ardından 2 gün siyonistlerce alıkoyulan İsveçli aktivistler düğmeye bastı. Terör devleti İsrail’den ülkelerine dönen İsveç Yeşiller Partisi’nin Türk asıllı milletvekili Mehmet Kaplan, İsveç Uppsala Üniversitesi Dinler Tarihi Öğretim Görevlisi Prof. Mattias Gardell, İsveçli ressam ve müzisyen Dror Feiler ve Dr. Victoria Strand, Vakit’e yaptıkları açıklamada, “Bu işe baş koyduk. Kimseden korkmuyoruz. Yeni gemileri hazırlıyoruz. Yüz kere de gideceğiz, bin kere de... Yılmak yok, ablukayı kırana kadar gideceğiz” dediler.

“12 GEMİYİ HAZIRLIYORUZ”

En kısa zamanda gemilerle tekrar Gazze’ye gideceklerinin altını çizen İsveçli ressam ve müzisyen Dror Feiler, “Şimdiden hazırlıklara başladık, bu sefer 12 gemiyle gideceğiz. Tekrar müdahale edilince, 24 gemiyle gideceğiz. Bu rakam 50’ye, 60’a çıkacak ve Filistinli kardeşlerimize yardımı ulaştırana kadar sürecek. Kimseden de korkumuz yok. Bu işe baş koyduk. Tüm dünyadaki duyarlı insanları bu organizasyona davet ediyoruz” dedi.

Onurlu ve yüce bir işe başladıklarını belirten İsveç Yeşiller Partisi’nin Türk kökenli Milletvekili Mehmet Kaplan da, “Filistin halkı acı çekiyor; açlık, sefalet diz boyu... İsrail Gazze’yi açık hava hapishanesine çevirdi. Filistinli kardeşlerimiz acı çekerken bizim hiçbir şey yapmadan olayları seyretmemiz kabul edilemez. En kısa zamanda 12 gemiyle tekrar Gazze’ye hareket edeceğimiz günü sabırsızlıkla bekliyorum. Daha şimdiden insanlar gemilerimize gönüllü katılmak için sıraya girdiler. Kardeşlerimizin katledilişi, yaralanmaları ve bizlerin gördüğü kötü muamele bizi asla yıldıramayacak. Artık Gazze yolu açılacak” diye konuştu.

KAMPANYAYA DESTEK YAĞIYOR

Gazze’ye insani yardım götürmek için hemen girişimlere başladıklarını söyleyen, İsveç Uppsala Üniversitesi Dinler Tarihi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mattias Gardell ise, “İnternette www.shiptogaza.se yardım sayfası açtık ve dünyanın her tarafından destek ve yardım yağıyor. İlk Gazze’ye yardım götürdüğümüz Sofia gemisini de buradan topladığımız yardımlarla satın aldık. Filistin’deki zulme sessiz kalmak istemeyen duyarlı vicdanlar ‘insanlık adına’ sorumluluk almalılar. Tek amaç var: yardım. Bunu sağlayacağız” dedi.

“YÜZ KERE DE GİDECEĞİZ, BİN KERE DE”

İsveçli Doktor Victoria Strand ise, İsrail’in hain saldırısının kendilerini yıldıramadığını, aksine dirençlerini güçlendirdiğini söyledi. “Gazze abluka altında iken evimizde oturamayız” diyen Strand, “Yüz kere de gideceğiz, bin kere de... Yılmak yok, ablukayı kırana kadar yola devam” diye konuştu. VAKİT-

Etiketler :