GDO tartışmasına son nokta konulacak

GDO tartışmasına son nokta konulacak

Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) 16 Şubat’ta “Tohum ve Doğal Hayat” konulu bir panel düzenleyecek.

TÜRKTOB’DAN ÇOK TARTIŞILACAK PANEL

Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) 16 Şubat’ta “Tohum ve Doğal Hayat” konulu bir panel düzenleyecek. Panelde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanı sıra Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker de konuşma yapacaklar.

Tohum üreticileri, ziraat mühendisleri ve siyasetçi olmak üzere her kesimden uzmanın katılacağı panelde GDO meselesi ve “Türkiye tohumda dışa bağımlı mı?” iddiaları tartışılacak.

Son yıllarda ülke gündeminden düşmeyen ve çok tartışılan “tohum ithalatı ve GDO” konuları Türkiye Tohumcular Birliği’nin (TÜRKTOB) düzenleyeceği panelde masaya yatırılacak.

16 Şubat’ta Ankara Crowne Plaza’da düzenlenecek olan panelde halkın kafasını karıştıran GDO tartışmalarına son noktayı uzmanlar koyacak. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’in açılış konuşmalarını yapacağı panelde tartışılacak konular ve konuşmacılar ise şöyle; Ziraat Mühendisi Dr. Suat Arusan; Etik Değerler ve Sağlık Açısından tohum, Tarım Bakanlığı Daire Başkanı Metin Kaycıoğlu; Tohumculukta yeni yaklaşımlar ve desteklemeler, Bitki Islahçıları Alt Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Vehbi Eser; Biyoteknolojinin son ürünleri GDO’ların gölgesinde genetik kaynaklar ve tohum, Tohum Sanayicileri ve üreticileri alt birliği Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Özcan Aygun; ülkemizde tohumculuk sektörünün gelişimi.  

TÜRKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Şafak Ses, paneli düzenleme amaçlarının; kamuoyunda tohumculukla ilgili yanlış bilgilerin ve “şehir efsaneleri”nin giderilmesi olduğunu ifade ederek, “Ülkemizin tohumculukta dışa bağlı olduğu düşünülüyor, Tohumların GDO’lu olduğu yanılgısı oluştu. Son yıllarda tohumculukla ilgili çok şüpheli tartışmalar yaşanıyor. Tohumculuk üzerinde bir oyun oynanıyor. Kamuoyunun kafası karıştı ve yanlışla doğru birbirine karıştı, bu konuyla alakası olmayan insanlar çıkıp ahkam kesiyor. Biz bu yanlışları düzeltmek ve halkı bilinçlendirmek amacıyla böyle bir panel düzenleme ihtiyacı duyduk” ifadelerini kullandı.

Etiketler :