Geceleri düdük çalmaya devam

Geceleri düdük çalmaya devam

Emniyet Müdürlüğü'nün geçen yıl başlattığı uygulama başarılı olunca bu yıl da yaz mevsimi boyunca geceleri sokaklarda caydırıcı olması amacıyla düdük sesleri duyulacak.

Manisa Emniyet Müdürlüğü'nün geçen yıl başlattığı uygulama başarılı olunca bu yıl da yaz mevsimi boyunca geceleri sokaklarda caydırıcı olması amacıyla düdük sesleri duyulacak.

Konuyla ilgili olarak Manisa Emniyet Müdürü Adem Aydemir bir açıklama yaptı. “Suçlular sessizliği ve karanlığı sever” gerçeğinden hareketle, daha önce gece bekçilerinin haberleşme aracı olarak kullandıkları düdüğü, polis memurlarına çaldırarak gece sessizliğini güven sesine dönüştürdüklerini hatırlatan Aydemir, “Düdük uygulamasını 20 Haziran 2008 tarihinde başlatmıştık. Bu uygulama ile yaz aylarında özellikle geceleri sıcak nedeni ile açık bırakılan kapı pencere ve balkonları kullanan suç işlemeye meyilli kişiler üzerinde ise polisin her yerde olduğunu göstererek yakalanma korkusu oluşturup suç işlemekten vazgeçmelerini sağladık. Ancak kış sezonunda mevsim şartları nedeniyle gece düdük çalarak devriye görevi ifa edilmesine ara verilmişti. Yaz sezonunun tekrar başlaması ile devriye sayılarımızı artırarak özellikle geceleri meydana gelen mala karşı işlenen suçların sıklıkla olduğu sokakları belirleyerek buralarda gerek oto gerekse yaya devriye marifetiyle zaten halkımızın özlediği düdük sesini onlara tekrar duyurarak, onlarda güven duygusu oluşturan geçen yıl uygulanan düdük çalma faaliyetine 25 Haziran 2009 tarihi itibarı ile tekrar başlattık” dedi.

Etiketler :