Gelin ‘hayır’ dedi damat fenalaştı

Gelin ‘hayır’ dedi damat fenalaştı

Görücü usülüyle tanıştığı Emirli’yle nikah masasına oturan Şimşek, nikâh memurunun sorusuna olumsuz yanıt verince damat yıkıldı...

Antalya’nın Döşemealtı İlçesi’nde, servisçilik yapan Ramazan Emirli (26), nikâh masasına oturduğu nişanlısı Hatice Şimşek’in (23) nikah memurunun “kendi rızan ile evlenmek istiyor musun?” sorusuna “hayır” yanıtı vermesi üzerine fenalık geçirdi.
“Görücü” usulü ile tanışan ve nisan ayında aile arasında yapılan törenle nişanlanan Ramazan Emirli ile Hatice Şimşek, resmi nikah ve düğün için hazırlıklarını kısa sürede tamamladı. Döşemealtı Belediyesi Nikah Memurluğu’ndan randevu alan çift, resmi nikâh kıydırmak için az sayıdaki davetli ve akrabalarıyla nikâh salonuna girdi.
 Çiftin ve şahitlerin masada yer almasının ardından nikah memurunun evlilikle ilgili sorusuna Emirli “evet” yanıtını verdi. Şimşek’e dönen nikâh memuru, “’Hiç kimsenin baskısı altında kalmadan özgür iradenizle ve kendi arzunuzla Ramazan Emirli ile evlenmek istiyor musunuz?” diye sordu. Herkes genç kızın “evet” demesini beklerken ve çifti alkışlamaya hazırlanırken, Şimşek’in “Ben bu adamla evlenmek istemiyorum. Hayır” yanıtını vermesiyle şok oldu.

‘Bir an istemedim’
Şaşkına dönen genç kızın yakınları “Evet desene” diye bağırınca, nikah memurunun uyarısı ile karşılaştı. Nikâh memuru “Hiç kimse baskı altında evlendirilemez” diyerek nikahı iptal etti.
Büyük hayal kırıklığı ve şaşkınlık yaşayan Emirli fenalık geçirdi. Daha önce kalp ameliyatı olduğu belirtilen Emirli’nin yakınları, genç damat adayına moral vermeye çalıştı. Nikâh salonundan ailesiyle birlikte ayrılarak evine giden Şimşek’in yakınlarına, “Annem daha yeni ölmüştü. Onun için ‘hayır’ dedim. Çok üzgündüm. Bir an evlenmek istemedim” dediği kaydedildi.
Olayın ardından Ramazan Emirli, sosyal paylaşım sitesi facebook’taki kişisel sayfasına, “Gelicem demiştin. Sormaya korkuyorum. Gelecek misin?” yazarak üzüntüsünü dile getirdi. Yakınlarının, çifti yeniden bir araya getirip evlendirmeye çalıştığı belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.