Gelinlik Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Gelinlik Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Modaya uygun bir gelinlik seçimi yapmak ister misiniz? Gelinlik modasına dünyaca ünlü tasarımcılar yön verir. Birçok gelinlik markası da bu tasarımcıların modellerinden ilham alarak, trendlere uygun tasarımlara imza atar.

Gelinlik araştırmasına başladığınızda çok fazla seçenekle karşı karşıya kalacaksanız. Düğün.com üzerinde de firmaların tasarımlarından oluşan binlerce modeli bir arada bulabilirsiniz. Peki bu modeller arasından nasıl seçim yapacağınızı biliyor musunuz? Vücut tipiniz, düğün mevsiminiz ve mekanınız, tarzınız gibi konuları göz önünde bulundurursanız kolayca seçim yapabilirsiniz.

Vücut yapınızla başlayalım. Fazlalıklarınızın hangi bölgede olduğunu, hangi bölgelerinizi öne çıkarmanız gerektiğini bilirseniz, yaratacağınız illüzyonla düğün günü fit bir görünüm yakalamanız mümkün. Örneğin; göğüsleriniz küçük, basenleriniz genişse bu noktada yapmanız gereken kalçalarınız kamufle edip, ince üst bedeninizi öne çıkarmaktır. Bunun için de A ve prenses kesim gibi kabarık eteklerden yararlanabilirsiniz. V ve straplez gibi yaka tipleri sayesinde de dikkatleri geniş basenlerinizden ince gövdenize çekebilirsiniz.

Düğün mekanına uygun model seçiminde bulunarak, düğünün bütününde ahenk yakalamanız da mümkün. Örneğin; bir otelin balo salonunda evlenecekseniz için kabarık etekli, görkemli gelinlikler ideal olacaktır. Taşlı, simli, ışıltılı modeller sayesinde de mekanın ihtişamına eşlik edecek bir görünüme sahip olabilirsiniz. Ancak düğününüz için seçtiğiniz mekan bir restoran, kulüp, davet alanı gibi şık mekanlarsa, slip dress gibi akışkan, sade modellere yönelmenizde fayda var. Kır ve sahil düğün mekanları için ise düz kesim sade gelinlikler çok doğru bir seçim olacaktır.

Düğününüzü yapacağınız mevsim de gelinlik seçiminizi etkiler. Gelinlik alırken, düğün yapacağınız mevsimi de göz önünde bulundurmalısınız. Havaların serin olacağı bir dönemde düğün yapacaksanız, kapalı yaka ya da uzun kollu tasarımları tercih edebilirsiniz. Bolero, şal gibi aksesuarlar da kullanabilirsiniz.

Gelinliğinizi seçerken düğün konseptinizi düşünmelisiniz. Mesela 20’ler temalı, vintage tarzda bir düğün yapacaksanız, bu dönemin ruhunu yansıtacak püsküllü, ışıltılı tasarımları tercih edebilirsiniz. Tüylü saç aksesuarları, kafes duvaklar, saç bantları gibi aksesuarlarla da konsepte uygun görünümünüzü tamamlayabilirsiniz.

Modaya uygun bir gelinlik seçimi yapmak ister misiniz? Gelinlik modasına dünyaca ünlü tasarımcılar yön verir. Birçok gelinlik markası da bu tasarımcıların modellerinden ilham alarak, trendlere uygun tasarımlara imza atar. Örneğin; son yılların gelinlik trendleri arasında derin V yaka gelinlikler, sade ve şık tasarımlar, kol ve omuzda kabarık detaylar, büyük ve renkli çiçekler ile iri fiyonklar öne çıkıyor. Ayrıca tüllerle hacim kazanmış katlı etekler ve güçlü görünümü vurgulayan pelerinler trendleri arasında dikkat çekiyor. Siz de gelinlik seçiminizi yaparken en yeni trendlerden ilham alabilirsiniz.

Gelinliğinizi almadan önce düğün tarihinizi de göz önüne almalısınız. Çünkü bu tarih, araştırmaya ve seçiminizi yapmaya ne zaman başlamanız gerektiği konusunda da fikir verir. Özellikle, yazın evlenecek gelin adayları, gelinlikçilerin yoğunluğunu dikkate alarak aylar öncesinden randevu almalılar. Hazır gelinlik alacaksanız daha rahat hareket edebilirsiniz ancak firmaların özel dikim hizmetinden yararlanacaksanız, bu işlemin uzun süreceğini hesaba katarak, yaklaşık 10 ay önceden modelleri inceleyip, bir gelinlikçi ile anlaşmalısınız.

Gelinliğinizi bütçenize uygun seçmenizde de fayda var. Bunun için düğün harcamalarınızı planlarken gelinlik için de ne kadarlık bir bütçe ayırabileceğinize karar vermelisiniz. Bu fiyat aralığındaki modelleri incelemeniz, binlerce gelinlik arasından size en uygun tasarımı bulmaya daha da yaklaşmanızı sağlar. Eğer bütçeniz düşükse gelinlik kiralama seçeneğini tercih edebilirsiniz. Sonra bu bütçeye uygun gelinlik modellerini inceleyebilirsiniz.

Gelinlik seçerken dikkat etmeniz gereken konuları artık biliyorsunuz. Şimdi sırada size en uygun modeli bulmak var. Binlerce gelinlik modelini buradan bir arada bulabilirsiniz. Tasarımları size en uygun özelliklere göre filtreleyerek listeleyebilir, ilginizi çeken modelleri için firmalarla iletişime geçerek kolayca randevu alabilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.