"Gemiye çıkmadan öldürdüler"

"Gemiye çıkmadan öldürdüler"

"İsrailli komandolar uyarmadan ateş açtı. Daha gemiye çıkmadan birçok gönüllüyü öldürdüler.Yaralı bir Türk'ü başına ateş açıp öldürdüler"

İsrail'in Gazze'ye yardım taşıyan gemilere saldırısının ardından özel bir uçakla ülkelerine dönen 18 Kuveytliden biri, Ali Buhamd, "Yaralı bir Türk'ü başına ateş açıp öldüren bir İsrail askeri gördüm" dedi.

 

İsrail tarafından gözaltına alındıktan sonra Kuveyt Emiri'ne ait bir uçakla Ürdün üzerinden ülkelerine dönen ve Başbakan Nasır Muhammed El Ahmed El Sabah ile üst düzey yetkililer tarafından karşılanan 6'sı kadın 18 Kuveytliden biri olan Buhamd, ayrıca, "Askerler yardım çağrılarına rağmen bir başka yaralı Türk'ü kan kaybından ölüme terk etti" açıklamasında bulundu.

 

Aralarında milletvekili Velid El Tabtabai'nin de bulunduğu gönüllüleri karşılayanlar arasında, Türkiye ve Kuveyt bayrakları taşıyan yakınlarının da bulunduğu belirtildi.

 

Mavi Marmara gemisinde bulunanlardan avukat Mübarek El Mutava, "İsrailli komandolar uyarmadan ateş açtı. Daha gemiye çıkmadan birçok gönüllüyü öldürdüler. Sizi temin ederim ki, hiçbir gönüllüde ateşli silah yoktu. Mutfak gereçlerinden başka silahımız yoktu ve gönüllüler hiçbir direniş göstermedi" dedi.

 

Aynı gemideki Velid Tabtabai de, en az iki gönüllünün İsrail gemilerinden ve bir helikopterden açılan ateşle öldüğünü belirtti ve "İsrail askerleri, bazı kişileri öldürdükten sonra gemiye çıktı. İnsanlar ondan sonra çıplak elle kendilerini savunmak için direndi. Bu açık denizde korsanlarca işlenen bir suçtur" ifadesini kullandı.

 

AA

Etiketler :