Genar'ın yaptığı araştırmaya göre...

Genar'ın yaptığı araştırmaya göre...

CHP lideri Deniz Baykal'ın en büyük rakibi olarak gösterilen Mustafa Sarıgül'ün Yeni Demokrasi Harekatı halkın üçte birinden destek aldı. GENAR'ın araştırmasına göre Mustafa Sarıgül "kabul görmüş" durumda

GENAR’ın “2009 Türkiye - Toplum - Siyaset Araştırması”ndaki sonuçları yayınlamaya devam ediyoruz.

19-26 Ekim 2009 tarihleri arasında 17 il ve 49 ilçede gerçekleştirilen ve 2152 kişi ile yüz yüze görüşülerek yapılan araştırmada, Türkiye Değişim Hareketi’ni kuran Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün başarılı olup olmayacağı da soruldu.

MUSTAFA SARIGÜL'E OY VERİR MİSİNİZ?

CHP Lideri Deniz Baykal’ın en büyük rakibi olarak gösterilen Mustafa Sarıgül’ün kurduğu "Türkiye Değişim Hareketi"nin başarıya ulaşıp iktidara geleceğine inananlar yüzde 31,7 oranında. Katılımcıların yüzde 33.5’i Mustafa Sarıgül ve hareketine “oy verebileceğini” söylüyor. Yüzde 66,5’lik oran ise Sarıgül’e “kesinlikle ona oy vermeyeceğini” belirtiyor.

YÜZDE 42,5'İ CHP SEÇMENİ

Bu sonuçlarla toplumun 3'te1’lik bölümünden destek aldığı gözlemlenen Mustafa Sarıgül’e, en büyük destek CHP seçmeninden geliyor. Sarıgül'e oy verebileceğini ifade edenlerin yüzde 42,5'i daha önce CHP’ye oy verdiklerini ifade ederken, Sarıgül'ün tüm partilerden ve kararsızlardan da oy alabileceği gözlemlendi.

haber7

Etiketler :