Genç, İran'a konuştu:'Erdoğan, Alevilerin düşmanı'

Genç, İran'a konuştu:'Erdoğan, Alevilerin düşmanı'

Suriye'deki Baas Yönetimine desteğini esirgemeyen CHP'de bu seferde Kamer Genç sahneye çıktı. Fars Haber Ajansına konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli Milletvekilli Kamer Genç:''Erdoğan'ın bugün Suriye'ye karşı giriştiği ve Türkiye'yi çok büyük bir teh

Esed'e desteğini esrgemeyen CHP'de bu seferde Kamer Genç sahneye çıkarak Esed'e olan desteğini yineledi. Genç, İran ve Suriye'yi çok sevdiğini ifade ederek akıl almaz iddialarda bulundu.

Fars Haber Ajansına konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli Milletvekilli Kamer Genç, Türkiye'nin dış politikasını değerlendirdi. Genç, Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye'nin Suriye'ye müdahale etmesine karşı olduğunu söyleyerek, Tayyip Erdoğan'ın gerek İran ve gerekse Suriye politikasını şiddetle kınadığını söyledi. Türkiye'nin Suriye'nin düşmanlarını eğittiğini ve para verdiğini belirterek, sonra da Suriye'nin askerlerine polisine saldırtıp şehit ediyorlar iddiasında bulundu. Genç “Başbakana, Suriye devletine savaş açan grupları Türkiye'deki İncirlik üssünde silahlandırıp eğiten ABD konsolosunun sınır dışı edilip edilmeyeceğini, gelen mültecilerin paralarını kimlerin karşıladığını, orada silahlı eğitim yapılıp yapılmadığını sordum. Ama Bunlar şimdiye kadar hiçbir önergeme Cevap vermediler” şeklinde konuştu. Tayyip Erdoğan'ın bir maceranın peşinde olduğunu söyleyen Genç, Erdoğan ABD'nin istediğini yaparak, Suriye ile savaşa girmek istediğini söyledi.

AKP iktidara geldi ABD'nin emrine girdi

Şimdiki AKP'liler eski Fazilet ve Saadet partisinde muhalefette iken İran onların en büyük dostlarıydı. Yani güya dini inançtan dolayı İran'a çok değer veriyorlardı. Hatta samimi bir şekilde de savunuyorlardı. Ama şimdi bunlar iktidara geldikten sonra, ABD'nin emrine girdiler ve Türkiye'deki dini istismar etmeye başladılar. Şimdi AKP Türkiye'de tamamen ABD'nin politikasını yürütüyor. Tayip Erdoğan Başbakan olduğu zaman Amerika'ya danışman'ını gönderdi. O kadar sıkışmıştı ki… Amerikalılar da şöyle dedi: “ki bunu bir deliğe süpürmeyin bundan istediğimiz gibi faydalanalım” İşte o taktik gereği Amerika ne diyorsa Tayip Erdoğan onu yapıyor. Amerika'nın düşmanı Tayip Erdoğan'ın da düşmanı, Amerika'nın dostu Tayip Erdoğan'ın da dostudur.

Perde arkasında İsrail'in her istediğini yapıyor

Şimdi İsrail ile ilgili yaptığı bu hareketler tamamen yapmacıktır. En aptal adam da bilir ki Amerika ile dost olabilmen için öncelikle İsrail'le dost olmak lazım. Erdoğan bunu bilmeyecek kadar da aptal değildir. Perde arkasında İsrail'in her istediğini yapıyor ama perde önünde de işte öyle Arap baharında prestij sahibi olmak için İsrail'e karşı düşmanmış gibi görünüyor. Yani bu tamamen Tayip Erdoğan ve Abdullah gülle beraber Türkiye'nin dış politikası İsrail ve ABD'nin emrine verildi.

İran da Suriye de bizim hem dostumuz hem de kardeşimizdir

Türkiye üzerinden çok büyük ve tehlikeli oyunlar oynanıyor. Biz şiddete karşıyız İran da bizim kardeşimiz, Suriye de aynı durumda o da bizim dostumuzdur. Ben İran'ı da Suriye'yi de çok severim, büyük saygı da duyuyorum. Bizim bağımsız bir devlet gibi hareket etmemiz lazım. Tayip Erdoğan'ın gerek İran ve gerekse Suriye politikasını şiddetle kınıyorum. Her seferinde de bunu dile getiriyorum. İki ülke de evvela bizim din kardeşlerimizdir, komşularımızdır. Biz bu iki ülkeyle dostça ve kardeşçe yaşamak zorundayız. Birbirimizin içişlerine karışmadan daima birbirimizi desteklememiz lazım. Ve birbirimizi destekleyip güçbirliği yaptığımız zaman dünya da en büyük saygın ülkeler içerisine gireriz.

Türkiye Suriye'nin düşmanlarını eğitiyor

Şuan Türkiye'nin Suriye'ye yaptığı tasvip edilemez. Suriye'nin düşmanlarını eğitiyor, para veriyor, sonra da orada Suriye'nin askerlerini polisini saldırıyorlar şehit ediyorlar. Bunlar gerçekten yapılması geren şeyler değil. Zaten inşallah Tayip Erdoğan en kısa zaman da iktidarda düşecek ve bunun hesabı çok ağır ödeyecek. Yani Amerika'nın istediğini yapmakla Türkiye yönetilemez. Ben bir vatandaş olarak Türkiye'nin Suriye'nin içişlerine karışmasına rahatsızım. Bizim bunlara karışmaya ne hakkımız var.

AKP'yi ayakta tutan Kürtlerdir

Bugün Kürtlerin oyları olmasa Tayyip Erdoğan iktidar olamaz. Bugün 80 tane Kürt milletvekilli var 8 tane bakan var. AKP'yi ayakta tutan tamamen Kürtlerdir. Kürtler meclisteki desteğini çekse AKP hemen iktidardan düşer. Dolaysıyla bugün Kürtler ve ABD Tayyip Erdoğan'ı istediği gibi oynatıyorlar. Tabi İsrail de var bu arada. Şimdi Suriye'de yüz bin mülteci gelecek bunlara ayrı bir bölge kuracaklar bunları kesinlikle tasvip etmiyoruz. Suriye ile bir savaşa girmemesi için biz muhalefet olarak elimizden gelen bütün gayretleri sarf edeceğiz. Bugün Suriye'ye dışarıdan insanlar girip polisi ve askeri öldürüyor onun için Esad da kendini savunuyor.

Tayyip Erdoğan ABD ve Barzani ile anlaştı

Tayyip Erdoğan perde arkasında Kürtlere her türlü sözü vermiş. Amerika ile anlaştığı gibi Barzani ile de anlaştı. Artık ne konuştular onu da kamuoyunda açıklamadılar. Seçimlerde güneydoğunun bütün oylarını AKP ye aktardı. Bir de Türkiye'yi parçalamak tayip Erdoğan'ın hedefleri arasındadır. Bu istiyordu Suriye'de suni mezhebine dayalı bir devlet kurulsun. Ve kendisi de oranın lideri olsun. Tabi bu çok büyük bir tehlikedir ve ülkeyi büyük bir kaosun içine sürüklüyor. Türkiye'yi yaşanmaz bir hale getirmeye çalışıyor.

Bunlar şimdiye kadar hiçbir önergeme Cevap vermediler

Başbakana, Suriye devletine savaş açan grupları Türkiye'deki İncirlik üssünde silahlandırıp eğiten ABD konsolosunun sınır dışı edilip edilmeyeceğini sordum. Ama Bunlar şimdiye kadar hiçbir önergeme Cevap vermediler. Hatta Gelen mültecilerin paraları nerden karşılanıyor, ne kadar mülteci geldi, orada silahlı eğitim yapılıp yapılmadığı sordum yine cevap vermediler.

Tayyip Erdoğan Suriye'den insanları getiriyor Türkiye'de besliyor. Bizim Suriye ile ne işimiz var? Bizim Suriye'nin topraklarında gözümüz yok. Tayyip Erdoğan Türkiye'yi Suriye ile savaşa sokmak istiyor. Maalesef Tayyip Erdoğan bir maceranın peşinde" diye konuştu.

Kamer Genç, Başbakan Erdoğan'ı, Alevilerin düşmanı olmakla da suçladı. Genç, "Erdoğan'ın bugün Suriye'ye karşı giriştiği ve Türkiye'yi çok büyük bir tehlikenin içine atmasının tek nedeni, Suriye'deki Alevi inancındaki bir siyasi iktidarın olmasıdır. Zaten kendisi de bunu inkar etmiyor. Ama bilinsin ki çok büyük tehlikeler yaratıyor" diye konuştu.

timeturk
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum