Genç mucitten ilginç proje

Genç mucitten ilginç proje

Erdoğan'ın "Okuyun, düşünün, uygulayın ve neticelendirin" sözünden etkilenerek 'Mustim' adlı bir proje hazırlayan Konyalı genç mucit Mustafa Cumali, 200 katlı bir iş merkezinin maketini yaptı.

 

Cumali'nin projesine göre, dünyanın bütün ülkelerinden getirilen ürünler, bu 200 katlı iş merkezinde satışa sunulacak.

Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümü ve Kırıkkale Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nü bitiren Mustafa Cumali (28), mezun olduğu alanlarla ilgili iş bulamayınca, bir firmada satış danışmanı olarak çalışmaya başlamış. Ülkenin ve dünyanın sorunlarına duyarsız kalamayan genç mucit, Başbakan'ın "Okuyun, düşünün, uygulayın ve neticelendirin" sözünden etkilenerek 'Mustim' adını verdiği bir iş merkezi projesi hazırlamış.

Cumali, hazırladığı maket proje örnek alınarak, içinde her ülkeden ürünlerin getirilip satışa sunulacağı 200 katlı bir iş merkezinin İstanbul'da yapılmasını istiyor. Mustafa Cumali, ilk aşaması Konya, ikinci aşaması Türkiye için olan çalışmasının son aşamasının ise dünya için olduğunu anlattı.

Yaptığı çalışmayı kimseye anlatma fırsatı bulamadığını, bazı firmaların ise kendisini dinlemek için bile zaman ayırmadığını belirten Cumali, "Yaptığım projenin önce resmini çizip sonra maketini yaptım. Daha sonra tescil belgesini aldım. Elimdeki projeyi hayata geçirmek için yetkililere sesimi duyurmaya çalışıyorum. Üç aşamadan oluşan bu projemi hayata geçirmek için çalışıyorum." diye konuştu.

Aldığı bütün olumsuz cevaplara rağmen ümidini yitirmediğini kaydeden Cumali, "Yaptığım projenin hayata geçirilmesi halinde, bütün insanların aynı kapıdan girip aynı çatı altında toplanması sağlanacaktır. Ülkeler arasındaki yıllardır çözülemeyen sorunlara da çözüm getirileceğine inanıyorum." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :