Genç ve uzun yaşamın 4 sırrı

Genç ve uzun yaşamın 4 sırrı

İsveç'in Aftonbladet gazetesi, uzmanlara dayanarak genç ve uzun yaşamanın en önemli 4 sırrını açıkladı.

Atila Altuntaş/Stockholm

Genç dinamik kalmak ve uzun bir yaşamın sırrı, en çok arzulanan hayallerin başında geliyor. İnsanoğlu harıl, harıl ölümsüzlüğe çare arayıp dursun, ölümsüzlüğe çareyi bulamadı ama bilim adamları uzun ve sağlıklı yaşamanın 4 sırrını keşfetti!

1-KARPUZ:Karpuzun, bol miktarda C vitamini ve antioksidan özelliği ile çeşitli kanser türlerine karşı etkili olan Beta karoten içerdiğini belirten Fransız uzmanlar, içerdiği yüksek potasyumun da kalp fonksiyonlarının ve kan basıncının düzenlerken, cildin de taze ve diri kalmasına yardımcı olduğunu vurguladılar.

2-GÖK KUŞAĞI ALABALIK:Cilt hücrelerini korur ve yeniler. Kalp hastalığını ve felci önler. Kolesterol metabolizmasını ayarlar: Balıkta bol miktarda bulunan Omega-3, damar genişletici, agregasyon önleyici etkisi vardır. Bu özelliklerinden dolayı kalp ve damar hastalıklarına karşı korunma sağlar. Alabalık kırışıklara karşı etkilidir: Avustralya'da yayınlanan bir araştırma, beslenmenin cilt yaşlanmasıyla ilintili olduğunu ortaya koydu. Balık yiyen insanların cildinin daha az yaşlandığı, kırışık sorunuyla daha geç tanıştığı görüldü.

3-SALATALIK-İdrar söktürücü ve kanı temizleyicidir. Bağırsakları yumuşatır ve kabızlığı giderir. Basura iyi gelir. Harareti keser. Sinirleri yatıştırır. Yorgunluğu giderir. Romatizma ağrılarını hafifletir. Uykusuzluğa iyi gelir. Kolesterolü düşüren salatalık kalp ve damar hastalıklarına vücudu korur. Vücudun enfeksiyonlara karşı direncini arttırır. Böbrek hastalıkları ile bağırsak iltihabı hastalığında faydalıdır. Ter bezlerinin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. Ayrıca uzmanlar, bu sebzenin kendisinin veya suyunun, cildi tonik kadar iyi temizlediğine dikkat çekti. Uzmanlar, salatalığın bir vitamin deposu olduğunu da söyledi.

 

4- NARİNCİYE KABUĞU: Portakal, mandalina, greyfurt ve limon gibi narenciyeler mutfaklarda en sık kullanılan meyvelerdir.  Kanı temizler Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur, kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur, damar setliği ve felçte faydalıdır ve sinirleri yatıştırır. Greyfurt, limon, mandalina ve portakal kabukları cilt bakımında çok etkili ve önemli bir noktada. Bu meyvelerin kabuklarını rendeleyin ve bir kaba koyun. İçine iki kaşık bal ekleyin. Karışımı sabah, akşam veya akşamları cildinize uygulayın. Yarım saat kadar bekledikten sonra yüzünüzü yıkayın.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :