Gençler, Kemal Sunal'ın varisi olarak kimi görüyor?

Gençler, Kemal Sunal'ın varisi olarak kimi görüyor?

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümü öğrencileri tarafından 19 ayrı konuda yapılan anket çalışmasında, Erzurum halkının ve üniversite öğrencilerinin farklı konulardaki eğilimleri belirlendi.

Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri tarafından yapılan anket çalışmalarının sonuçları, poster bildiri şeklinde fakülte binasında sergilenmeye başlandı.

Anket çalışmalarını yürüten Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Yıldız Akpolat, öğrenciler tarafından eğitim yılı içinde sürdürülen çalışmalarda, ilginç verilerin elde edildiğini belirtti.

Sosyoloji Bölümü 1. sınıf öğrencilerinin, gruplar halinde yaptıkları anket çalışmasının, fakülte binasında bir hafta sergileneceğini anlatan Yrd. Doç. Dr. Akpolat, şunları söyledi:

''19 ayrı konu içinde yer alan Recep İvedik filminin izlenme nedenlerini bulmaya yönelik araştırmada, Pecep İvedik tiplemesini canlandıran sanatçı Şahan Gökbakar'ın Kemal Sunal'ın varisi olarak görme düşüncesi arasında anlamlı bir ilişki tespit ettik. Ayrıca, öğrencilerim yaptığı çalışmada, 'kişinin cinsiyeti ile Recep İvedik karakteri erkeklere kötü imaj yüklüyor' düşüncesi arasında da anlamlı bir ilişki olduğunu belirledik.''

-AB'YE BAKIŞ-

Üniversite öğrencilerinin Avrupa Birliği konusunda bilgi düzeyleri ve beklentilerinin de ölçüldüğünü anlatan Akpolat, ''Yapılan anket çalışmasında üniversite öğrencilerinin yüzde 56.6'sının, AB'nin kuruluş amacı hakkında fikri olmadığı ortaya çıktı. Öğrencilerin çoğunun AB'nin kendilerine daha iyi bir gelecek sağlayacağı fikrindeler'' diye konuştu.

-ERZURUM HALKININ POLİSE BAKIŞI-

Erzurum'da 420 kişiyle yapılan anket çalışmasında, ''halkın polise bakışı''nı da belirlediklerini ifade eden Akpolat, şunları söyledi:

''Çalışmaya göre Erzurum halkının yüzde 55.7'sinin, polisin hizmetlerinden memnun olduğunu belirledik. Halkın yüzde 77.6'sı kendilerini güven içinde hissetmektedir. Halkın yüzde 86'sının polise destek verdiği, yüzde 52.6'sının ise polisin görevini yerine getirdiği düşüncesinde olduğunu tespit ettik. Bu çalışmada bulunan ilginç bir bulgu ise polise destek olma ile eğitim düzeyi arasındaki ilişkidir. Eğitim seviyesi arttıkça polise verilen destek azalmıştır.''

Etiketler :