Gençlere Ayet ve Hadis soruldu!

Gençlere Ayet ve Hadis soruldu!

Ayetler ve hadislerin yaşamımızda yeri çok önemli.. Gençlere kendilerini en çok etkileyen ayet ve hadisleri soruldu..

Ayetler ve hadislerin yaşamımızda yeri çok önemli.. Gençlere kendilerini en çok etkileyen ayet ve hadisleri sorduk..
 

Ayetler ve hadislerin yaşamımızda yeri çok önemlidir. Birçoğumuz hayat rotasını kendisini en çok etkileyen ayet ve hadislere göre yönlendirir. Ben de gençlere kendilerini en çok etkileyen ayet ve hadisleri sordum.

Daha önce Esra Türkan'ın Dünya Bizim'de yaptığı "Bana Hadisini söyler misin?" başlıklı soruşturmasında önemli büyüklerimize kendilerini en çok etkileyen,akıllarında en çok kalan hadisi sormuş ve çok güzel cevaplar almıştı.

Ben de bu soruşturmadan hareketle gençlerimize kendilerini en çok etkileyen hadisi ve ayrıca ayeti sordum. Sizde bu güzel cevapları okurken, sizi en çok etkileyen ve unutamadığınız ayeti ve hadisi düşünerek yazabilirsiniz.

Melih Koşucu:

Hadis olarak; Hz. Enes radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Kıyamet kopmazdan önce gece karanlığının parçaları gibi fitneler olacak. (O vakit) kişi mü'min olarak sabaha erer de kâfir olarak akşama kavuşur. Mü'min olarak akşama erer, kâfir olarak sabaha kavuşur. Birçok kimseler azıcık bir dünyalık mukabilinde dinlerini satarlar."

Ayet olarak ise; "Ahiret senin için dünyadan hayırlı olacaktır." (Duha Suresi 4. Ayet)

Yunus Yalçınkaya:

Hadis olarak; "Güçlü kimse, insanları güreşte yenen değil öfkelendiği zaman nefsine öfkesine hakim olandır."

Ayet olarak da; "Rabbimiz! Senin indirdiğine iman ettik ve Peygamber'e uyduk. Artık bizi (hakikate) şahitlik edenlerle beraber yaz." (Al-i İmran Surasi 53. Ayet)

Ali Rıza Şan:

Hadis olarak; "'Müslüman Müslümana eziyet etmez, onu düşmana teslim etmez."

Ayet olarak; "Mü'minlerden öyle adamlar vardır ki, Allah'a verdikleri söze sâdık kaldılar. İçlerinden bir kısmı verdikleri sözü yerine getirmiştir (şehit olmuştur). Bir kısmı da (şehit olmayı) beklemektedir. Verdikleri sözü asla değiştirmemişlerdir." (Ahzab Suresi 23. Ayet)

M.Salih Aydoğan:

Şimdi en çok etkileyen ayet ve hadis sorusu değişken bir şey aslında hayatımın belli dönemlerine hitap eden ayetlerim, surelerim oldu. Yıllarca okuyageldiğim bir ayet, defalarca duyduğun bir sure birgün öyle olur ki seni sen kılar, seni yıkar, seni yapar... Sana o an nazil olur adeta. En yakın zamandakini sorarsan hadis olarak;

Allah, ‘Ey gençliğini benim için harcayan, şehvetini benim için terk eden genç! Sen yanımda bazı meleklerim gibisin, demektedir” (Ebû Nuaym, Hilyetu’l-Evliya, V, 237) .

Ayet olarak; "Andolsun, eğer onlara, "Gökleri ve yeri kim yarattı?" diye sorsan elbette, "Allah", derler. De ki: "Peki söyleyin bakalım? Allah'ı bırakıp da ibadet ettikleriniz var ya; eğer Allah bana herhangi bir zarar dokundurmak isterse, onlar Allah'ın dokundurduğu zararı kaldırabilirler mi? Yahut Allah bana bir rahmet dilese, onlar onun rahmetini engelleyebilirler mi?" De ki: "Allah bana yeter. Tevekkül edenler ancak O'na tevekkül ederler." (Ahzab Suresi 38. Ayet)

Kenan Dağlar:

Hadis olarak; Hz. Peygamber (sas) buyurdular ki: Benim misalimle sizin misaliniz, şu temsile benzer: Bir adam var ateş yakmış. Ateş etrafı aydınlatınca, pervaneler(gece kelebekleri) ve aydınlığı seven bir kısım hayvanlar bu ateşe kendilerini atmayabaşlarlar. Adamcağız onları kurtarmaya (mani olmaya) çalışır. Ancak hayvanlar galebe çalarak çoklukla ateşe atılırlar. Ben (tıpkı o adam gibi) ateşe düşmemeniz için belinizden yakalıyorum; ancak siz ateşe ateşe koşuyorsunuz. (Buhari, Rikak 26)

Ayet olarak ilk duyduğumda çok etkilendiğim bir ayeti söyleyeceğim: "Ancak iman edip salih amel işleyen, Allah'ı çok anan ve haksızlığa uğratıldıktan sonra öçlerini alanlar başka. Zulmedenler hangi akıbete uğrayacaklarını göreceklerdir." (Şuara Suresi 227. Ayet)

Rana Özgörür:

Hadis olarak; "İslam hidayeti nasip edilen ve yeterli miktarda maişeti olup, buna kanaat edene ne mutlu!"

Ayet olarak; "Allah'ın emri gelecektir. Artık onun acele gelmesini istemeyin. Allah, onların ortak koştukları şeylerden uzaktır, yücedir. " (Nahl Suresi 1. Ayet)

Musa Esen:

Hadis olarak; "Alimin uykusu cahilin ibadetinden daha hayırlıdır."

Ayet olarak; "Allah'ı ve mü'minleri aldatmaya çalışırlar. Oysa sadece kendilerini aldatırlar da farkında değillerdir. " (Bakara Suresi 9. Ayet)

İdris Çetin:

Hadis olarak; "İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe gerçek iman etmiş sayılmazsınız."

Ayet olarak; "Ey iman edenler! Allah'a, Peygamberine, Peygamberine indirdiği kitaba ve daha önce indirdiği kitaba iman edin. Kim Allah'ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve ahiret gününü inkar ederse derin bir sapıklığa düşmüş olur." (Nisa Suresi 136. Ayet)

Esra Özeri:

Hadis olarak; "Kişi sevdiği ile beraberdir."

Ayet olarak; "Ey iman edenler! Hepiniz topluca barış ve güvenliğe (İslam'a) girin. Şeytanın adımlarını izlemeyin. Çünkü o, size apaçık bir düşmandır. " (Bakara Suresi 208. Ayet)

Gökhan Uğurlu:

Hadis olarak; "Hiçbiriniz kendisi için istediğini kardeşi içinde istemedikçe gerçek iman etmiş olamaz."

Ayet olarak; "Allah'ın nurunu ağızlarıyla söndürmek istiyorlar. Oysa kafirler hoşlanmasalar da Allah, nurunu tamamlamaktan başka bir şeye razı olmaz. " (Tevbe Suresi 32. Ayet)

Ayşenur Özbayık:

Hadis olarak; "Bir kimse bir kardeşinin günahını örterse Allah'ta ahirette onun günahını örter."

Ayet olarak; "Şüphesiz, kim Rabbine günahkâr olarak varırsa, kesinlikle ona cehennem vardır. Orada ne ölür, ne de (güzel bir hayat) yaşar. " (Ta Ha Suresi 74. Ayet)

Bilal Arabacı:

Hadis olarak; "Cehennem ateşi, dünya ateşinden altmış dokuz derece daha şiddetli kılındı."

Ayet olarak; "Elleri boyunlarına bağlanmış, çatılmış olarak cehennemin daracık bir yerine atıldıkları zaman orada, yok olup gitmeyi isterler. " (Furkan Suresi 13. Ayet)

Zeynep Betül Burcan:

Hadis olarak; "Sıkılmayınız, gevşemeyiniz eğer inanıyorsanız üstün olan sizsiniz."

Ayet olarak; "Şüphesiz Allah, göklerin ve yerin gaybını bilir. Allah yaptıklarınızı hakkıyla görendir. " (Hucurat Suresi 18. Ayet)

dünyabizim.com

Etiketler :