GENÇLERİN HAYAT SİGORTASI İSLAM’DIR!

GENÇLERİN HAYAT SİGORTASI İSLAM’DIR!

Aylık, Eğitim Kültür ve Düşünce Dergisi Vuslat, Haziran Sayısını “İslam’ın gençliğe verdiği öneme ayırmış”…

Aylık, Eğitim Kültür ve Düşünce Dergisi Vuslat, Haziran Sayısını “İslam’ın gençliğe verdiği öneme ayırmış”… Dergi her zaman olduğu gibi bu ayda yine içeriğiyle dikkat çekiyor. Müslüman genç nasıl olmalı?  Günümüz gençliği ve Genç Sahabelerin haytalarından kesitler gibi konuları Vuslat Dergisi’nin haziran sayısında okumanız mümkündür…

 

İşte Dergi içeriğiyle ilgili ayrıntılar…

 

En iyi şekilde yaratılan insanoğlunun, hayatında en önemli dönemin gençlik dönemi olduğunu söylemek mümkündür… Gençlik dönemi, enerjinin, aksiyonun, verimliliğin doruğa çıktığı, topluma ve fertlere faydalı olmanın, dünya ve ahiret için çalışmanın mümkün olduğu en verimli çağıdır… Hz. Peygamber (s.a.s.) bu gerçeğe işaret ederek: “Yaşlılık gelmeden gençliğin kıymetini bilin”tavsiyesinde bulunmuş ve gençliğe verilen önemi şu şekilde belirtmiştir: “İnsanoğlu, Kıyamet gününde; gençliğini nerede ve nasıl harcadığından… sorguya çekilmedikçe yerinden ayrılamaz.”

 

Bu hadis ışığında diyebiliriz ki; gençliğimizi mutlaka İslam’a hizmet için harcamalıyız. Takdir edersiniz ki hizmetlerin en güzel gençlikte Kur’an’a ve İslam’a yapılan hizmettir.

 

Şu bir gerçektir; toplumumuz çok ciddî problemlerle karşı karşıyadır. Bunlardan biri de, yaşadığımız coğrafyanın nüfusunun genç olması nedeniyle, gençlerin sorunlarının çokluğu ve çözümlerin ise azlığıdır.

Günümüzde teknolojinin ilerlemesi ile paralel olarak; insani ilişkilerin kopma notasına gelmesi, aile bağlarının zayıflaması, ahlaksızlık, düşüncede yozlaşma ve farklı ideolojilerin yayılması gibi etkenler gelişmekte, genç kitleler bu gayr-i insani ve gayr-ı İslami olan cereyanların etkisi altında kalmaktadırlar.

Bu bağlamda gençliğin büyük bir nimet olduğunu unutmamak, Allah’ın verdiği bütün nimetlerden hesaba çekileceğini bilme şuuru ile gençliğin değeri bilinmeli ve yaratılış gayesine uygun yaşanmalı...

 

Vuslat Dergisi haziran sayısında: Hüseyin Kerim Ece“Genç Dediğin Böyle Olur” başlıklı yazısında Kur’an’da gençliği inceliyor. Nureddin Yıldız “Genç Bir Sahabe Olarak Zeyd!”  makalesiyle bir genç olarak Zeyd’ın (r.a.) vermiş olduğu mücadeleyi anlatıyor. Süleyman Gülek “İslâmda Gençlik ve Gençliğe Verilen Önem” yazısıyla müslüman genç ahlakî ve manevî değerleri ön plana almalıdır diyor. Servet NaçarGenç Sahabelerin Örnekliğinde, Günümüz Gençliğine Bakış” başlıklı yazısında Sağlıklı düşünemeyen gençlik, kendine güveni kaybeder diyor. Aydın Talay“Gençlere Sahip Çıkmazsak Dövünmek Nafiledir” yazısında Avrupa Birliği kapısında üççeyrek asırdır bekletilmemizin en önemli nedenlerinden birisi şüpheniz olmasın ki genç nüfusumuz tespitinde bulunuyor.

 

Öte yandan,  Ahmet Varol’un Usame Bin Ladin ve İslam Dünyası ile ilgili yazısını, ayrıca dergimizin basın arşiv bölümünde Ladin’le ilgili Türkiye basınında çıkmış önemli makaleleri farklı bir pencereden okuyabilirsiniz…

 

“Bugünün İhyasından Yarının İnşasına”

 

Dergi Hakkında Detaylı Bilgi İçin: 0216 612 78 22 web: www.vuslatdergisi.com

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.