Gençlik Geliyor artık bir marka olmuştur.

Gençlik Geliyor artık bir marka olmuştur.

GençlikGeliyor Mail Grup Kurucusu Ömer Faruk Karaman, Ebru Mert'in sorularını yanıtladı.

 

- Ömer bey aslında sizinle bir süre önce yine röportaj yapmıştık ve orda sizi tanımıştık. Ancak aramıza yeni katılan üyelerimiz olduğu için sizi geniş bir şekilde tekrar tanımak isteriz. Ömer Faruk Karaman Kimdir?

 

Trabzon eşrafından Sürmene Beşköy'de "Hacıefendioğulları" olarak adlandırılan Karaman sülalesinden Rahmetli Dedem Mehmet Ali Hafız'ın dördüncü oğlu Recep Karaman'ın 3 çocuğundan ortancası ve tek oğlu olarak Ankara'da 1984 yılında dünyaya gözlerimizi açtık. O yıllarda çok yaygın olmayan "Fenilketönüri" hastalığı ile dünyaya geldim. Ablam da benden 5 sene önce aynı hastalıkla doğmuş ancak erken teşhis konamadığından zihinsel özürlü olmuştu . 8 yaşına kadar Allah'ın bahşettiği birçok nimetten yoksun bir şekilde özel bir diyet ile büyüdüm. Bu çilenin büyüğünü ailem çekti. Kahvaltılar yemekler hep ayrı yeniyordu. Tabi bu zor sürecin ardından eğitim hayatımız başladı. İlkokul, ortaokul, lise ve ardından üniversiteyi bitirdik. Şu anda İşletme Mezunuyum. Ve Samsun da çalışmaktayım. Sanal alemde faaliyet gösteren Milli Görüş Forum, Milli Görüş Portal, Vefa Forum ve Milli Gençlik Forum gibi sitelerde yöneticilik yaptım. Haber5, Ajans5 ve Haberdem.com gibi sitelerde köşe yazarlığı yaptım. Haberdem.com da yazarlığa devam etmekteyim.



 

         - Öncelikle 'GençlikGeliyor' Mail Grubunu'nun misyonu ve vizyonu nedir ? 


 

Şeytan Allah’a isyankar olup huzurdan kovulduğundan beri Hak ve Batıl Mücadelesi süregelmiştir. Hak Allah’ın koyduğu kanunlardır, yani İslam’dır. Batıl ise İslam’ın dışındaki her şeydir. Bizlerde Gençlik Geliyor Mail Grubu olarak iyinin doğrunun güzelin ve faydalının hakim olması, yanlışın, kötünün, çirkinin ve zararlının ortadan kalkması için mücadele ediyoruz. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytanlardan olmak yerine Hz.İbrahim’in ateşine su taşıyan karınca olup safımızı belli ederek konuşuyoruz, uyarıyoruz ve çağrıda bulunuyoruz. Gençlik Geliyor milli ve manevi değerlerine bağlı, ülkesini sevmeyi ilke edinmiş ve “Görevini yapan vatanını en çok sevendir” sözünü düstur edinmiş bir topluluktur.


 

        - 'GençlikGeliyor'u kurmaya nasıl karar verdiniz ?


 

Gençlik Geliyor yanlışlıklara, sorunlara çilelere karşı bir haykırışın yansıması olarak kuruldu aslında. Her yanlış olayda bizim doğru bir sözümüz olmalı ve yanlışı düzeltebilmeli düzeltemesek de bunun için mücadele etmeliyiz dedik ve bu noktada arkadaşlarımızla bir araya geldik istişare ettik ve böyle bir oluşumu kurmaya karar verdik. 5 sene önce kurduk ve hala ilk günkü heyecan ve aşk ile çalışmalarımızı yapmaya devam ediyoruz.

 

       - 'GenclikGeliyor' da bugüne kadar neler yaptınız?  Bundan sonra neler yapmayı planlıyorsunuz ?


 

İlk olarak bazı sitelerin tanıtımı için kullandığımız grup bir süre sonra aldığımız karar ile gündemin nabzını tutan, yorumlayan, eleştiren ve gerektiğinde uyaran bir yapı halini aldı.  Bir mail grubunun yaptığı rutin şeylerden çok daha fazlasını yaparak Özel Haberler, önemli isimlerle özel röportajlar, özel analizler ve yanlışlıkların durdurulması için yaptığımız boykot kampanyaları ile gerek sanal alemde gerekse ulusal medyada sık sık yer aldık. Bundan sonra da aynı çalışmalarımız devam edecek. Bundan önceki dönemde yaptığımız röportajda da söylemiştim. İl temsilcileri çalışmamız olacak diye. Bazı sıkıntılardan dolayı bu çalışmamızı ileriye atmıştık. Şimdi buna yönelik çalışmalarımızı başlatacağız. Böylece Türkiye’nin illerindeki yerel medyada da yer almaya çalışacağız.

 

        - Bu ekibin oluşmasında başka kimsenin katkısı oldu mu ?


 

Bu ekibin oluşmasında tabiî ki çok önemli katkıları olan kardeşlerimiz var. Ama işin asıl yükünü çeken Muhammed Muzaffer Kaya’dır. Allah ondan razı olsun. Grubumuzun koordinatörlüğünü yapıyor. Yıllardır ekibin oluşmasında da kendisinin emeği büyüktür. Bunun dışında Ubeydullah Aslan, Mustafa Polat, Ebru Mert kardeşlerimizde yaptıkları özel haber ve analizlerle grubumuza çok emek sarfediyorlar. Allah hepsinden razı olsun.

 

       - Özel Haber,Özel Röportaj,Özel Analiz... ve gündeme dair özel siyasi ve kültürel çalışmalar,  hepsi 'GenclikGeliyor' la özdeşleşmiş çalışmalar. Bir mail grubu için bu çalışmalar çok değil mi ?


 

Bu çalışmalar bizim çalışmalarımızın temelini oluşturuyor. Sağdan soldan kopyala yapıştır ile günde 3-4 mail yollayabilirsiniz. Ama biz diğer gruplardan biri değiliz. Biz hepsinden farklıyız. Farkımızı ortaya koyanda zaten sorunuzda bahsettiğiniz çalışmalar. Bu çalışmalar çok mu? Ekip ruhu ile yaptığınızda hiç zor değil aksine kolay.

 

      - Bu başarının arkasında ki sır nedir?


 

Bu başarının arkasındaki sır inanç ve sadakattir diye düşünüyorum. Ekibimizdeki kardeşlerimiz her zaman inançla azimle ve sadakatle çalışmışlardır. Zaman zaman gitmek isteyenler olmuştur, ama sonra vazgeçmişler ve çalışmaya devam etmişlerdir. Bu inancı da sıkı tutan maneviyatçı bir yapıya sahip olmamızdır diye düşünüyorum.

 

      - Biraz da 'Gençlik' Konusunda konuşmak istiyorum. Sizce Türkiye de gençliğin temel problemleri nelerdir ?


 

    Gençliğin günümüzdeki en temel eksikliği maneviyat eksikliğidir. 8 yıllık eğitim ile birlikte son yıllarda ülkemizde yetişen gençler annesine babasına asi, isyankar olmayı ilke edinmiş gençler. Din eğitiminin önünde engeller vardır. Bunların kaldırılması lazımdır. Haftada 1 saat Din Kültürü dersi koymakla gençlerin maneviyatlarını sağlamlaştıramazsınız.  Gençlerin maneviyatları olmadığında şehirdeki asi oluyor, köydeki dağa çıkıyor.  Temel eğitim sorunları vardır ve mutlaka çözüme kavuşturulmalıdır. Zorunlu 8 yıllık eğitim yerine 5 yıllık ilköğretim’in sonunda çocuklar yeteneklerine göre ayrılmalı. Sayısal zeka yada sosyal zeka olarak. Beyin gelişiminin son aşamalarına geldiği yaşlardır bu yaşlar. Ancak ne yazık ki biz bu seçimleri lisede yapmak zorunda bırakılıyoruz. Halbuki bu ayrım dediğimiz gibi 5. Sınıfta yapılsa ve çocuk bundan sonraki eğitimine bu şekilde devam etse çok daha verimli olacak ve erken yaşlarda edineceği meslek belli olacaktır.

 

     - İnternet dünyasında gençliğin yeri nedir?


 

    İnternet dünyasında gençliğin yeri nedir sorusu yerine internet gençlik için nedir sorusunu sorsak daha doğru olur diye düşünüyorum. Çünkü internet gençlik tarafından –çoğunluk tarafından- eğlence aracı olarak kullanılıyor. İnternet dediğinizde oyunlar, videolar, müzikler v.s akla geliyor. Tamam bunlar içinde kullanılabilir ama sadece bunlar olduğunda internet amacı dışına çıkmış oluyor. İnternet gençler için sadece eğlence aracı olmaktan çıkmalı, kendilerini geliştirecekleri, kültür ve eğitim seviyelerini artıracakları bir araç olarak kullanılmalıdır. Gençlik Geliyor aynı zamanda bunun da mücadelesini vermektedir. Salt internet anlayışı yerine bilimsel, kültürel ve sosyal yaklaşımları ön plana çıkartıyor.

 

 

     - 'GençlikGeliyor' herhangi bir cemaat,Stk ve siyasi partiye bağlımı?


 

    Hayır. Herhangi bir STK yada cemaate bağlı değiliz. Ümmetçi bir yapıya sahibiz ve tüm cemaatlere aynı mesafedeyiz.

 

     - Hiç 'GençlikGeliyor' olarak eleştirildiğiniz zamanlar oluyor mu ? Mesela size tepki gösteren uyeleriniz oluyor mu ?


 

    Şüphesiz. Böylesine büyük bir mail grubunun eleştiri almaması zaten İmkânsız. Eleştirilmek bizim kendi hatalarımızı görmemize ve o hataları düzeltmek için çalışmamıza vesile oluyor. Tepki gösteren üyelerimizle yönetimdeki arkadaşlarımız birebir irtibata geçiyor ve sorunu çözmeye çalışıyor.

 

     - Önümüzde ki süreçte 'GençlikGeliyor' yönetiminde yeni isimler görecek miyiz?


 

Tabi ki göreceğiz. Biz yönetim kadromuzu mevcut üyelerimizden oluşturuyoruz. Bizimle en çok irtibat içerisinde olan ve sık sık bize öneri ve görüş sunan üyelerimizle belli bir süre sonra irtibata geçip kardeşlerimizi yönetim kadromuza dahil ediyoruz. Bu sebeple buradan üye kardeşlerinize sesleniyorum. Tüm güncel ve siyasi görüş,önerilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. Grubumuzun iletişim adresi olan genclikgeliyor@gmail.com adresine gönderdiğiniz bütün iletiler tarafımızca değerlendirilmektedir.

 

    - Kontrolu sağlamakta zorlandığınız an'lar oluyor mu?


 

    Tabi bazı önemli konular olduğunda ve bana ulaşılamadığında arkadaşlarımız insiyatif kullanıp o haberleri yapıyorlar. Ancak sonradan ben gördüğümde sıkıntı olacağını arkadaşlarımıza söylüyorum ve onunla ilgili gereken çalışmayı yapıyoruz. İşimin yoğunluğu dolayısıyla ancak haftada bir kontrol edebiliyorum. Ubeydullah kardeşimiz bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Mail grubumuza haftalık gelen dilek ve temennileri bir rapor halinde hazırlayıp bizlere sunuyor. Bizlerde yönetimde bulunan kardeşlerimizle gelen iletileri değerlendiriyoruz ve gerekeni yapıyoruz.

 

 

     - Son olarak 'GençlikGeliyor' üyelerine neler söylemek istersiniz?

   

    Gençlik Geliyor artık bir marka olmuştur. Üyelerimizden ve bu röportajımızı yayınlayacak olan medya kuruluşlarımızdan isteğimiz bu markaya sahip çıkmaları ve destek olmalarıdır. Üyelerimizin daha aktif olmasını ve gruba daha aktif olarak katılmalarını istiyoruz. Mutlaka herkesin söyleyecek bir cümle de olsa sözü vardır. Tüm üyelerimize bir mail göndererek “Her üyemizden bir söz istiyoruz” sloganıyla iletişim adresimize gündemle yada herhangi bir şeyle ilgili bir cümle de olsa bir şey yazmalarını isteyeceğiz. Hepsinin katılımlarını bekliyoruz.

 

 

GençlikGeliyor Mail Grup / ÖZEL RÖPORTAJ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.