Genel kurmay çadırkollar için düğmeye bastı!

Genel kurmay çadırkollar için düğmeye bastı!

Genelkurmay, 48 saat gibi kısa bir sürede kurulan, beton kumaş teknolojili 'çadırkollar' için düğmeye bastı...

Hakkari'de 8 askerin şehit olması, "karakolların güvenliğini" tartışmaya açtı. TOKİ'nin yaptığı "kalekol"ların alternatifi ise 48 saatte yapılabilen "beton kumaş teknolojili" karakollar oldu.

İngiltere'de üretilen, beton kumaşlı barınakların roketatar, şarapnel, zırh delici mermi ve havan topu gibi ağır silahlara dayanabilecek güçte olduğu tespit edildi. Genelkurmay Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Lojistik Komutanlığı'ndan sivil ve asker 20 üst düzey yönetici, 6 ay önce toplantı yaptı. İngiliz ve ABD ordusunun Afganistan'da kullandığı teknolojik malzemelerle kaplanarak güvenli hale getirilen karakollar incelemeye alındı.

'DAHA GÜVENLİ'

2 asker tarafından birkaç saatte kurulan ve 48 saatte kullanıma hazır hale getirilen bu sistemin yaklaşık 50 bin liraya mal olduğu belirlendi. Genelkurmay'ın bu sistemi incelemeye aldığı öğrenildi. İngiliz firmanın Türkiye temsilcisi Haluk Cem Gök, "Bu sistem, TOKİ'nin yaptığı 'Kalekol'lardan güvenli" dedi.

15 AĞUSTOS ALARMI

PKK, ilk eylemini düzenlediği 15 Ağustos'un yıldönümü için kanlı eylem hazırlığı yaptı. İstihbaratı alan MİT, güvenlik güçlerini "alarma" geçirdi. Kırsalda asker, kentlerde ise polis teyakkuza geçti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.