Genelkurmay Başkanı'nın Operasyondan Haberi Olmayabilir

Genelkurmay Başkanı'nın Operasyondan Haberi Olmayabilir

Şamil Tayyar: Uludere bombalaması Genelkurmay Başkanına rağmen yapıldıysa bu inanılmaz bir şey. Bu konuda şüphem var.

Uludere 'de kaçakçılık yapan 34 kişinin terörist zannedilerek uçaklar tarafından bombalanması gündemdeki yerini koruyor. Daha önce kaleme aldığı yazısında Uludere olayı için yanıt vermesi gereken ismin Tuğgeneral Ali Rıza Kuğu olduğunu öne süren Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in konuyla ilgili açıklama yapması gerektiğini söyledi.

AÇIKLAMALAR BİRBİRİNE ZIT
Beyaz Tv'de Ferda Yıldırım'ın sunumuyla ekrana gelen Basın Kulisin'nde Uludere bombalamasıyla ilgili konuşan Tayyar, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'le, Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarının birbirine zıt olduğunu söyledi.

TERÖRİST OLMADIKLARI ANLAŞILIYOR
Uludere'deki görüntüleri değerlendiren kişilerin uzman olduğunu ve görüntülerdeki kişilerin terörist mi yoksa kaçakçı mı olduğunu rahatlıkla anlayabileceklerini ifade ederek ' O görüntülere bakıldığında aslında terörist olmadıkları anlaşılıyor. ' dedi.

İŞİN İÇİNDE MOSSAD OLABİLİR
PKK'nın tezgahın bir tarafında olduğunu dile getiren Tayyar, telsiz konuşmalarına dikkat çekerek 'PKK ile devlet içindeki uzantıların işbirliği yaptığı ve bir yabancı istihbarat örgütünün destek verdiği bir işten bahsediyoruz. PKK ve Mossad'ın rolünü söylemimize rağmen biz bu meseleyi örtmüş olmayız. Burada bir kasıt mı var yoksa bir kusur mu var? Bunun ayrımını net bir şekilde ortaya koymamız lazım. ' diye konuştu.

NECDET ÖZEL AÇIKLAMA YAPMALI
'Vur emrini kim verdi? ' sorusuna da yanıt arayan Tayyar, meclisin sınır ötesi operasyon için hükümete yetki verdiğini, hükümetinde Genelkurmay'a yetki verdiğini kaydederek ' Genelkurmay Başkanına rağmen bu yetki kullanıldıysa bu inanılmaz bir şey. Bu konuda şüphem var. Genelkurmay başkanı lütfen bu konuda açıklama yapsın. ' dedi.

BEYAZ GAZETE
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.