Genelkurmay F-16'ya ne diyecek?

Genelkurmay F-16'ya ne diyecek?

DDK'nın, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili raporunda yer alan F-16 şüphesine BBP'den destek geldi.

Genel Başkan Yardımcısı ve Kaza Araştırma Komisyonu Başkanı Ahmet Şanverdi, bir Amerikan Awacs uçağının kazadan hemen önce bölgede uçtuğunu savundu.

Asker donanımlı değilmiş

Kazadan sonra Başbakan Erdoğan ile görüştüklerinde Awacs uçağının, elektronik sistemlerini bozarak helikopterleri düşürebileceği bilgisini ilettiklerini anlatan Şanverdi, Erdoğan'ın "Türkiye'nin Awacs uçağı yok ki uçsun" dediğini aktardı. Awacs'ın İncirlik Üssünden kalktığını ileri süren Şanverdi, "Genelkurmayın F-16 iddiasıyla ilgili ne söyleyeceğini biz de merak ediyoruz" dedi. Kaza günü köylülerin verdiği bilgiler doğrultusunda helikopterin düştüğü yerin yaklaşık olarak tespit edildiğini söyleyen Şanverdi, Maraş İl Jandarma Komutanı Albay Sezai Akgün'ün kendilerine " Asker donanımlı değil. Biz buraya süremeyiz. Çığ tehlikesi var" diyerek Karayakup tepesine gitmediğini, partililerin de asker tarafından "Sizi tehlikeye atamayız" diyerek engellendiğini iddia etti. Şanverdi, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta'nın da Başbakan Erdoğan'a "Ben askerimi oraya gönderemem" dediğini de ileri sürdü. Şanverdi, "Yeni bir komisyon oluşturulmadığı sürece bu kaza aydınlatılamaz" dedi.

■ Seçkin ERGÜN -BUGÜN

Etiketler :