Genelkurmay 'Kontrgerilla Dersi'ni yalanladı

Genelkurmay 'Kontrgerilla Dersi'ni yalanladı

Genelkurmay Başkanlığı, bir gazetede yer alan ''Türk Komutana Kontrgerilla Dersi'' başlıklı haberdeki bilgilerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, 30 Haziran 2011 tarihli bir günlük gazetede ''Türk Komutana Kontrgerilla Dersi'' başlıklı haber yer aldığı hatırlatıldı. Gazetede, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli bir generalin, kontrgerilla programı HTS'yi (Human Terrain System) Türkiye'ye getirmek için geçen yıl ABD'ye gittiği, ABD Kontrgerilla Merkezi yöneticileri ile Ocak 2010'da bir heyetle beraber görüşmeler yaptığı iddia edildiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

''ABD ve Türk Kara Kuvvetleri seviyesinde ikili ilişkileri geliştirmek maksadıyla 2009 yılından itibaren toplantılar yapılmaktadır. Bu kapsamda, 2010 yılı Askeri İlişkiler Uygulama Planı gereği icra edilen Türkiye-ABD Kara Kuvvetleri İş Birliği İkinci Toplantısı 20-22 Ocak 2010 tarihlerinde Washington/ABD'de icra edilmiştir.

Türk tarafı bu toplantıya, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Genel Plan ve Prensipler Başkanı Tümgeneral başkanlığında bir heyetle katılmıştır.

İki ülke heyetleri arasında icra edilen toplantıdaki faaliyetler, önceden tespit edilen programa ve belirlenen gündeme uygun olarak; tanıtım, Planlama Programlama Bütçeleme, modernizasyon, lojistik ve terörle mücadele konularını içerecek şekilde icra edilmiştir.

Söz konusu gazetede yer alan haberdeki bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır.''

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.